Condamnati real pentru furt virtual

Apropo.ro / 22.10.2008, 16:37
Condamnati real pentru furt virtual
Un tribunal din Olanda a condamnat doi tineri pentru furtul unor bunuri virtuale ale jocului online Runescape.

Un tribunal din Olanda a condamnat doi tineri pentru furtul unor bunuri virtuale ale jocului online Runescape.

Tribunalul disctrictului Leeuwarden a declarat ca cei doi inculpati (de 15, respectiv 14 ani) au fortat un baiat de 13 ani sa le transfere in conturile lor "o amuleta si o masca virtuala", anunta CBS NEWS.

Legea olandeza prevede ca bunurile virtuale sunt considerate bunuri reale, astfel ca actiunea celor doi a fost calificata drept furt.

Pedeapsa care trebuie indeplinita a fost impartita intre cei doi tineri prin munca in folosul comunitatii astfel: tanarul de 15 ani va efectua 200 de ore de munca, iar cel de 14 ani doar 160.

Identitatile celor doi nu au fost dezvaluite.

Din milioane de jucatori online, ramane doar o chestiune de timp pana cand astfel de cazuri vor ajunge o practica obisnuita.

Din cunostinte proprii, in EULA (End User License Agreement) unui MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) se specifica faptul ca obiectelor si personajelor virtuale apartin creatorilor si nu a utilizatorilor.

Consideri ca este dreapta pedeapsa primita de cei doi? Nu ar fi trebuit ca decizia sa fie data de creatorii jocului Runescape?

 

P.S. Parinti atentie la ce se joaca cei mici, ca sa nu ajunga precum cel din clipul de mai jos:

 

Â