Conducerea ANI este cercetata de DNA

Apropo.ro / 14.05.2009, 12:24
Conducerea ANI este cercetata de DNA
In timp ce membrii guvernului intra in vizorul ANI, conducerea Agentiei este, la randul sau, cercetata de DNA

In timp ce membrii Guvernului Boc intra, unul cate unul, in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), sefii Agentiei intra si ei in atentia DNA. Directorul Catalin Macovei si secretarul general Horia Georgescu sunt verificati de DNA, in urma unei reclamatii facute de doi fosti angajati ai ANI in legatura cu modul in care institutia a inchiriat un apartament in Bucuresti in schimbul sumei de 8.000 de euro.

Horia Georgescu a declarat ca plangerea inregistrata la DNA este formulata de catre doua persoane "date afara din institutie si pentru care ANI a formulat plangere penala pentru infractiunile de inselaciune si sustragere de inscrisuri".

Reamintim ca ANI cerceteaza sapte ministri ai Guvernului Boc, veste care i-a luat prin surprindere pe acestia. Astfel, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a spus initial ca nu are nicio informare in acest sens, iar apoi a precizat ca asteapta cu incredere incheierea investigatiei ANI. La randul lor, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, si cel al Internelor, Dan Nica, spun ca nu au fost informati oficial de ancheta ANI.Ministrul Apararii si cel al Agriculturii au declarat si ei ca nu au cunostinta ca sunt investigati. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, da si el din umeri a mirare – nu stie nimic de vreun control al Agentiei.

Potrivit legii, actele intocmite de inspectori dupa inceperea verificarii fara ca persoana verificata sa fie instiintata despre declansarea procedurii de verificare sunt nule de drept.