Condusul încălțată cu șlapi, mai periculos decât cu tocuri

De: Mihaela Enache / 16.09.2013, 12:15
Condusul încălțată cu șlapi, mai periculos decât cu tocuri
Femeile se pun în mare pericol atunci când se urcă la volan încățate cu șlapi, spune un studiu.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Sheilas’ Wheels, un brand britanic de asigurare auto, axat pe segmentul feminin,  flip-flops-ii nu numai că afectează mișcarea între pedalele de frână și accelerație cu până la 0,1 secunde, dar reduce și forța de frânare a șoferului cu 3%, comparativ cu pantofii mai siguri.

Sondajul a mai arătat că mai mult de jumătate dintre automobiliști poartă încălțăminte necorespunzătoare, în timp ce unul din cinci continuă să poate pantofii pe care i-au avut în timp ce au făcut un accident sau au fost aproape de a-l produce.

Care sunt cele mai neobișnuite tradiții sexuale din lume

„Este îngrijorător că atât de mulți șoferi nu își dau seama de impactul alegerii încălțămintei asupra siguranței lor la volan. Milioane de oameni cred că pot conduce în condiții de siguranță, dar nu realizează deficiențele flip-flops-ilor decât atunci când e prea târziu”, a spus Jacky Brown, de la Sheilas’ Wheels.

De asemenea, 1 din 4 șoferi și-au prins pantoful sub petală în timp ce conduceau, ceea ce poate avea consecințe dezastruoase.