Conflict între FC Steaua și publicații ale grupului Ringier

Apropo.ro / 23.02.2005, 10:35
Conflict între FC Steaua și publicații ale grupului Ringier
FC Steaua București a decis, luni, sa interzica accesul reprezentanților mass-media de la publicațiile aparținînd trustului Ringier - ProSport, Evenimentul Zilei și Libertatea - la activitațile oficiale ale clubului, se arata într-un comunicat publicat

FC Steaua București a decis, luni, sa interzica accesul reprezentanților mass-media de la publicațiile aparținînd trustului Ringier – ProSport, Evenimentul Zilei și Libertatea – la activitațile oficiale ale clubului, se arata într-un comunicat publicat pe site-ul gruparii steliste.

„În urma atacurilor nefondate din ultimele zile la adresa echipei, atacuri ce au menirea sa destabilizeze atmosfera și sa aduca tensiune înaintea meciului retur cu FC Valencia din Cupa UEFA, FC Steaua a luat decizia de a interzice accesul reprezențantilor mass-media de la publicațiile ce aparțin trustului de presa Ringier (Pro Sport, Evenimentul Zilei, Libertatea) la toate activitațile oficiale desfașurate de club (meciuri, antrenamente, conferințe de presa, prezentari de jucatori, etc.)”, se arata în comunicatul FC Steaua.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a avut un conflict verbal, duminica seara, în emisiunea „Dan Diaconescu în direct” de la postul de televiziune OTV, cu ziariștii Dorin Chioțea (ProSport) și Octavian Cojocaru (Evenimentul Zilei), aceștia din urma parasind studioul. Becali a folosit expresii pe care cei doi ziariști le-au considerat jignitoare.

În urma conflictului, conducerea ProSport a hotarît sa interzica, începînd de miercuri, apariția numelui lui Gigi Becali în acest cotidian.

„Mîine este ultima zi în care apare în ProSport numele lui Gigi Becali. Nu putem sa polemizam cu el, deoarece nu ne coborîm la nivelul lui. Ar trebui sa înțeleaga ca Steaua nu este proprietatea lui”, a declarat pentru MEDIAFAX redactorul șef al cotidianului ProSport, Dorin Chioțea.

„Faptul ca am fost interziși de doi corifei, Gigi Becali și Victor Pițurca, nu poate decît sa ne amuze”, a declarat pentru MEDIAFAX șeful departamentului Sport al cotidianului Evenimentul Zilei, Alin Paicu.

Departamentul Sport al cotidianului Libertatea a precizat printr-un comunicat: „În ritmul acesta de lucru cu publicul, în care jignește presa și batjocoreste suporterii, Steaua lui Gigi Becali ar putea spera la calificarea în fața Valenciei. Mai ales daca spaniolii nu s-ar prezenta, de frica, evident, la returul din Ghencea”.

Publicațiile Ringier nu vor adopta o poziție comuna în cazul conflictului dintre Gigi Becali și redacțiile Pro Sport, Evenimentul Zilei și Libertatea, nedorind sa-i dea patronului FC Steaua prea multa importanța, a declarat pentru MEDIAFAX directorul executiv Ringier, Razvan Cornețeanu.

„Este un exces al lui Gigi Becali pe care noi o sa încercam sa-l ignoram. Nu este cazul sa insistam asupra acestui subiect mai mult decît trebuie. Nu trebuie sa-i dam lui Gigi Becali mai multa importanța decît are”, a declarat Cornețeanu.

În ceea ce privește eventuala acțiune în instanța pe care cei doi ziariști au anunțat-o, directorul Ringier a declarat ca acțiunea va reprezenta doar poziția celor doi.

„Cînd Gigi Becali este în pana de argumente recurge la astfel de lucruri, amenințari, monopolizeaza discuția. Cei doi s-au ridicat de la masa și au plecat pentru ca nu au venit sa asiste la un monolog al lui Gigi Becali. Cred ca ideea de a-l da în judecata aparține celor doi jurnaliști, mai puțin grupului”, a spus Cornețeanu.

Lista persoanelor care s-au plîns ca au fost agresate fizic sau verbal, de-a lungul timpului, de Gigi Becali îi cuprinde, printre alții, pe congolezul Malonga Parfait – fostul prezentator al emisiunii „Fotbal la Maxx”, Mugur Mihaescu, alias „Garcea” de la „Vacanța Mare”, redactorul-șef al cotidianului „Adevarul” Cristian Tudor Popescu, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, patronul gruparii Sportul Studențesc, Vasile Șiman, arbitrul asistent Tudor Constantinescu și Marcel Pușcaș.

Asociația pentru Protejarea și Promovarea Libertații de Exprimare și Agenția de Monitorizare a Presei au cerut, luni, Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) sa analizeze conținutul emisiunii „Dan Diaconescu în direct”, difuzata în data de 20 februarie la OTV.

Totodata, cele doua organizații atrag atenția conducerii FC Steaua ca prin interzicerea accesului ziariștilor grupului Ringier la activitațile clubului se încalca dreptul constituțional la informare.

Mediafax
Foto: fcsteaua.ro