Confruntarea nucleară dintre India și Pakistan ar avea un rezultat apocaliptic

Apropo.ro / 13.12.2013, 10:30
Confruntarea nucleară dintre India și Pakistan ar avea un rezultat apocaliptic
O confruntare nucleară între India și Pakistan ar provoca foamete la nivel mondial, care ar putea provoca moartea a două miliarde de persoane și sfârșitul civilizației.

Un conflict chiar și limitat cu arme nucleare între New Delhi și Islamabad ar provoca haos și ar distruge recoltele, piețele alimentare mondiale, accentuând criza, potrivit acestui studiu.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Medicii Lumii pentru Prevenirea Războiului Nuclear (IPPNW), laureată a premiului Nobel pentru Pace în 1985, și organizația afiliată din Statele Unite, Medicii pentru Responsabilitate Socială, au realizat o primă versiune a acestui studiu în aprilie 2012. Concluziile sale au prezis moartea unui miliard de persoane din cauza foametei care ar rezulta unui război nuclear.

Studiul de caz s-a axat pe India și Pakistan ca urmare a tensiunilor dintre cele două puteri nucleare, care au purtat trei războaie începând din 1947, anul în care au devenit independente, potrivit autorului. Însă orice confruntare nucleară ar avea consecințe similare, a subliniat el.

În acest gen de război, oameni vor supraviețui undeva pe planetă, însă haosul care ar rezulta ar eclipsa tot ce am cunoscut până acum„, afirmă Ira Helfand.

Citește mai multe detalii despre consecințele unui război nuclear între India și Pakistan, pe Mediafax.ro