Congres al leneșilor în Italia

Apropo.ro / 09.08.2004, 16:06
Congres al leneșilor în Italia
Prima Convenție Naționala a Leneșilor din Italia a avut loc duminica, într-o stațiune montana, organizatorii propunînd leneveala ca metoda alternativa de eliminare a stresului, transmite BBC online. Presiunile și ritmul accelerat al vieții moderne

Prima Convenție Naționala a Leneșilor din Italia a avut loc duminica, într-o stațiune montana, organizatorii propunînd leneveala ca metoda alternativa de eliminare a stresului, transmite BBC online.

Presiunile și ritmul accelerat al vieții moderne determina adesea oamenii sa caute modalitați noi de detensionare – cursuri de yoga, masaje, plimbari. Italienii susțin însa ca și lipsa totala de activitate este o modalitate de relaxare.

Organizatorii au declarat ca spera ca noțiunea de lene sa fie reevaluata. Potrivit unuia dintre ei, scriitorul și actorul Gianni Fantoni, lenea nu este un viciu, ci un semn de inteligența, pentru ca leneșii gasesc modalitați inteligente de a obține aceleași rezultate cu mai puțin efort. Fantoni mai spune ca lenea este elixirul longevitații într-o lume dominata de termene limita.

Leneșii italieni s-au adunat în Champoluc, lînga frontiera cu Elveția. Manifestarea a cuprins o expoziție pe tema lenei de-a lungul timpului. Printre exponate s-au aflat obiecte destinate sa reduca efortul la minim: un costum barbatesc cu pantofi și ciorapi încorporați, o invenție de facut bulgari de zapada și, aproape un simbol, hamacul. Participanților li s-a promis ca seminarul va dura doar o jumatate de ora și va fi urmat de o lunga siesta, cu caracter obligatoriu.

Organizatorii au prezentat și cele zece reguli de aur pentru evitarea efortului, printre care: lasa-i întotdeauna pe ceilalți sa faca prima mișcare, ține minte ca efortul este facut pentru alți oameni și nu te oferi niciodata sa faci ceva.

Mediafax

Tags: