CONIACUL SI MANEAUA

Apropo.ro / 07.11.2005, 12:10
CONIACUL SI MANEAUA
Imi cer scuze. Poate ca ar fi trebuit sa ma mai abtin. Macar o saptamana, doua, pana mai uitati, ca sa nu cad si eu in patima porcului folosit in doua povesti in acelasi timp. Dar ce sa fac daca ma bombardeaza prietenii cu tot felul de atentii si eu cred ca nici macar FMI sau Elena


Imi cer scuze. Poate ca ar fi trebuit sa ma mai abtin. Macar o saptamana, doua, pana mai uitati, ca sa nu cad si eu in patima porcului folosit in doua povesti in acelasi timp. Dar ce sa fac daca ma bombardeaza prietenii cu tot felul de atentii si eu cred ca nici macar FMI sau Elena Udrea nu pot concura cu ele.

Daca n-as stii ce frumoasa tara avem, as face poate pe desteptul si-as incepe sa arunc cu noroi incarcat de pretentii in ideile lor corect pozitionate in partea de jos a clasamentului, acolo unde-s cei multi si insetati. Poate ca nu mai reprezinta deja o noutate. Publicitatea cauta cu disperare cele mai potrivite cai pentru a ne lovi peste ochi fara sa simtim.

Am luat-o pe dupa visin ca sa pot pronunta fara sa tresar arma secreta cu care cred ca unul din principalii jucatori pe piata de alcool va da lovitura. Maneaua. Desi la indemana tuturor, poate chiar prea la indemana, genul de cantec preferat al baietilor care „se misca mai cu talent”, ar fi putut starni pana acum mai multe minti ascutite. Pana una alta insa n-a atins decat buricul si, cel mult, nervii celor care sunt obligati s-o inghita chiar si fara voia lor, de la vecinii dotati cu mult mai multi wati in boxe decat o prevede limita legala a bunului simt.

Odata cu cele mai recente doua povesti, din care ultima, difuzata deocamdata numai in emisiunea ApropoTV, in avanpremiera, Unirea, stimati consumatori, si-a tras manea. Si inca una marca Nicolae Guta. N-am fost la Romexpo sa vad standul marcii cu pricina la expozitia de profil, dar am auzit ca urla vocea „lu regele Nicolae” cat e ziua de lunga, in ciuda tablelor pe care le tocesc baietii cu zarurile, spre amuzamentul tuturor celor de fata.

Ma feresc sa ma dau vrajitoarea Leganza de frica sa nu-mi iasa prea bine si sa produc confuzie, dar, in cazul de fata, tare as paria ca intr-o Romanie in care Maybach rimeaza cu Minune, maneaua Unirea va face dusmanii sa-i poarte pica, of iubirea vietii mele.

Andi Moisescu([email protected])

Tags: