Connect-R suferă de o boală gravă: “Recunosc. Toţi mă întreabă la ce mă refer”

Apropo.ro / 07.06.2018, 11:21
Connect-R suferă de o boală gravă: “Recunosc. Toţi mă întreabă la ce mă refer”
Ştefan Relu Mihalache sau Connect-R este unul dintre cei mai in vogă artişti ai momentului.

Cântăreţul a dezvăluit amănunte mai puţin ştiute despre viaţa lui , într-o emisiune tv.  Connect-R a recunoscut că suferă de o boală psihică, este bipolar.

“Am vicii şi obiceiuri proaste pe care nu am înţeles de ce le fac. Îmi place sportul, rezolv cumva treaba asta. Sunt bipolar, recunosc. E simplu. Ba sunt trist, după zic hai să mergem să jucăm fifa. Am o vorbă care-mi scapă total aiurea: ce să facem? Asta este. Toţi mă întreabă la ce mă refer”, a spus Connect-R.

Tulburarea bipolara este o afectiune ce poate fi foarte usor confundata cu alte boli si tocmai de aceea este si mai periculoasa.Tulburarea bipolara reprezinta o problema serioasa de sanatate mintala, afectand individul in multe domenii ale vietii. Sunt afectate dispozitia, energia, modul de relationare si claritatea in gandire etc. Denumirea de „bipolara” se refera la cele doua capete extreme ale dispozitiei, si anume depresia si „mania”.

Tulburarea afectiva este, de fapt, o denivelare afectiva, cu manifestari periodice, spre deosebire, de exemplu, de schizofrenie, care are o manifestare permanenta. Pentru a recunoaste tulburarea bipolara, este important sa observam simptomele manifestate in faza depresiva:

– dispozitie depresiva
– scaderea interesului sau placerii – care de altfel sunt si cele mai importante simptome
– scaderea nivelului de energie sau oboseala marcanta
– scaderea in greutate
– tulburari de somn
– dificultate de concentrare si de a gandi limpede
– dificultate in a lua decizii
– ganduri legate de moarte
– idei de inutilitate si de incapacitate