Constantin Diţă nu are probleme cu soacra nici acasă nici la serviciu

Apropo.ro / 07.03.2013, 11:02
Constantin Diţă nu are probleme cu soacra nici acasă nici la serviciu
Pentru că se apropie nişte sărbători importante legate de mame, soţii, fiice şi soacre, l-am provocat pe Constantin Diţă, Giani din ”Las Fierbinţi”-ul de joia de la PRO TV, la o conversaţie neconvenţională despre soacre şi mame.

– Pentru că se apropie 8 Martie, cât de „fierbinte” e iubirea de soacră în „Las Fierbinţi”?

Dacă ar exista o soacră în cazul lui Giani, bănuiesc că iubirea ei nu ar fi fierbinte deloc, ba cred că ar fi mai degrabă rece, gândindu-ne la faptul că poate soacra nu ar accepta aşa uşor ideea că fata ei şi-a ratat viaţa. Giani în schimb cred că ar iubi-o. Vorba ceea: „mai o ciorbică”, „mai o sărmăluţă”, „mai o maşinuţă”, până la urmă oameni suntem.

– Cum a fost prima întâlnire cu soacra? Primele priviri?

Eu nu am suferit de treaba asta cu soacra. Soacra mea, Dumnezeu să o odihnească, nu se potrivea deloc cu ideea de soacră aşa cum e ea cunoscută la noi, românii. Prima întâlnire a fost mai mult decât decentă ca desfăşurare. Nu am avut parte de întrebări de genul: „Ce ai de gând să faci tu cu viaţa ta, Costi?” sau „Măi, mamă, ce o să faceţi voi doi, tu actor, ea actriţă, o să vă mănânce câinii…”, etc. A fost chiar în regulă.

– Ce ai pregătit de 8 Martie?

Pentru soţia mea o să improvizez eu ceva când va veni momentul.

– Şi mamei, ce i-ai pregătit?

Mamei i-am pregătit ceva de vis: o plimbare cu maşina până la oftalmolog şi o pereche de ochelari de vedere, că deja viaţa ei a devenit complicată fără ei.

– Care a fost cel mai bun sfat primit de la mama ta, de-a lungul vieţii? Te-a ajutat?

Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat mama a fost să fac facultatea de teatru. De fapt, m-a împins de la spate să fac teatru. La insistenţele ei am făcut treaba asta şi iată-mă actor cu acte în regulă; altfel nu aş fi avut acte în regulă sau aş fi fost poate un inginer glumeţ cu acte în regulă.

Mioara Tronaru