Constatul amiabil ii lasa „someri” pe politistii de la tamponari usoare

De: Marian Andrei / 29.07.2009, 10:34
Constatul amiabil ii lasa
De frica amenzilor, soferii implicati in accidente usoare prefera sa foloseasca formularul de constat amiabil

Politistii de la tamponari usoare risca sa ramana fara munca. De frica amenzilor sau a punctelor de penalizare, sau, mai rau, de teama sa nu ramana fara carnet auto, soferii implicati in accidente soldate doar cu pagube materiale au preferat, dupa 1 iulie, sa foloseasca formularul de constat amiabil, in loc sa apeleze la Politie.

“In prima saptamana inainte de introducerea constatului amiabil, la birourile de tamponari usoare erau circa 1.300 de procese-verbale. Ulterior, in prima saptamana dupa introducerea formularului, numarul de dosare a scazut la jumatate. Cu toate acestea, nu se poate trage deocamdata o concluzie. Este sezon estival, lumea e in concedii, iar accidentele se produc mai mult pe timp de ploaie. Abia dupa 6 luni -1 an se poate vorbi de un trend”, a declarat pentru Gandul Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Reprezentantul unei companii de asigurari spune ca stabilirea vinovatiei este foarte simpla: "Din simpla bifare a casutelor [formularului de constat amiabil – n.r.], reiese clar cine este vinovatul".  Treaba va fi mult mai simpla dupa 15 august, cand va fi disponibil un soft  care va indica cu o "obiectivitate de 100%” vinovatul in cazul instrumentarii dosarelor de daune deschise in baza constatului amiabil.

Citeste mai mult despre constatul amiabil pe gandul.info.