„Construim acum si vindem cand trece criza!”

Apropo.ro / 05.05.2009, 10:46
Unii dezvoltatori vad in continuare in piata autohtona o oportunitate buna pentru a obtine profituri mari.

Criza de pe piata imobiliara, care si-a facut simtita prezenta din luna octombrie a anului trecut, nu i-a speriat pe toti dezvoltatorii. Unii dintre ei vad in continuare in piata autohtona o oportunitate buna pentru a obtine profituri mari.

Eli Cohen, vicepresedintele companiei Israel Land Development Company (ILCD), care a lansat primul proiect rezidential in Capitala, este increzator:  "Acum e momentul pentru noi sa facem afaceri. Dupa un an, va fi din nou un boom pe piata rezidentiala. Oferta de locuinte noi s-a redus pentru ca multi dezvoltatori au oprit constructia proiectelor”.

La randul lor, spaniolii de la Avantia cred ca limita negativa a pietei rezidentiale a fost deja atinsa si ca venirea crizei a fost benefica, pentru ca a oprit preturile ce cresteau nesustenabil

Toti acesti dezvoltatori au stiut sa profite de criza: preturi la materialele de constructii mai mici, forta de munca mai ieftina, ceea ce inseamna ca costurile de constructie sunt mai mici, dar preturile finale de vanzare, la fel de mari.

Citeste mai mult despre noua strategie a dezvoltatorilor, pe gandul.info.