Containere speciale care țin ursii la distanța

Apropo.ro / 27.05.2005, 10:43
Containere speciale care țin ursii la distanța
Municipalitatea brașoveana a încercat sa rezolve problema urșilor gunoieri din cartierul Racadau prin montarea unor containere speciale, complet izolate, care prezinta și avantajul de a reduce din mirosuri, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cele patru containere montate joi


Municipalitatea brașoveana a încercat sa rezolve problema urșilor gunoieri din cartierul Racadau prin montarea unor containere speciale, complet izolate, care prezinta și avantajul de a reduce din mirosuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele patru containere montate joi au fost aduse din Italia, fiind achitate de o asociație de protecție a animalelor. Potrivit autoritaților, containerele au costat câte 4.000 de euro fiecare, la care s-au adaugat taxele vamale și transportul, ajungându-se la suma totala de 23.000 de euro.

„Noile containere ar trebui sa țina la distanța urșii care coborau de obicei de pe Tâmpa pentru a se hrani din gunoaie. În cazul în care nu se dovedesc viabile, o alta varianta ar fi containerele îngropate, aceste fiind însa mult mai scumpe”, a explicat viceprimarul Brașovului, Adrian Gabor.

Directorul firmei de salubritate Comprest Brașov, Giuliano Lombrici, a precizat ca brașovenii trebuie sa arunce gunoiul în pungi pentru ca aceste pubele sa își dovedeasca eficiența.

„Singurul dezavantaj este faptul ca cetațenii ar trebui sa foloseasca pungi pentru a arunca gunoiul. Folosirea galeților de gunoi ar duce la murdarirea zonei, care ar trebui sa fie curata, pentru a nu mai atrage urșii”, a declarat Lombrici.

Autoritațile brașovene susțin ca, daca se vor dovedi viabile, noile containere ar putea fi folosite și în alte cartiere brașovene.

Mediafax