Continua nesansa

Apropo.ro / 21.11.2001, 05:54
Continua nesansa
Fotbal intern: "Ne asumam riscurile" Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Dupa ce ca a picat în cea mai grea grupa posibila, Galata a avut si ghinionul sa primeasca un gol în prelungiri, scapînd aseara printre degete o victorie meritata


Fotbal intern: „Ne asumam riscurile”

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Dupa ce ca a picat în cea mai grea grupa posibila, Galata a avut si ghinionul sa primeasca un gol în prelungiri, scapînd aseara printre degete o victorie meritata

Grupa B: Galatasaray – AS Roma 1-1

Fata de ceea ce a avut pîna acum, Roma parea într-adevar un adversar serios pentru Galata. Nu ca Lazio, Eindhoven sau Nantes ar fi fost niste echipe de duzina, dar în nici un caz n-au anvergura Romei. Care mai e si campioana Italiei, pregatitta de Fabio Capello, dupa multi cel mai bun antrenor italian al momentului.

Sa ataci pe Roma în conditiile unei evidente diferente de valoare între fotbalisti era chiar o sinucidere. Batistuta si Totti atît ar fi asteptat, chiar daca si Capello s-a aratat un pic mai circumspect, intrînd doar cu Bati ca vîrf împins si cu „il capitano” Totti la sustinere.

Astfel ca Galata si-a continuat evolutiile cu care continua sa uimeasca Europa. A avut ca prima grija sa distruga jocul celorlalti si abia apoi sa construiasca. Sa nu primeasca gol, si abia apoi sa marcheze. Scopul scuza mijloacele, e un proverb bine aplicat si în Turcia, în special de Galata, care si-a gasit un aliat si în ploaia ce a cazut peste Istanbul toata ziua de ieri.

Gazonul a fost ud, controlul balonului era îngreunat, stilul de arbitraj al francezului Colombo, extrem de larg, permitea un joc mai barbatesc, toate acestea veneau evident în sprijinul gazdelor.

Daca mai punem la socoteala si momentul de incredibila lejeritate al aparatorilor romani, care i-au permis lui Ayhan sa-si bata joc de ei la un corner si sa-i paseze lui Perez pentru golul de 1-0, avem scenariul exact al primei reprize.

De la vestiare Capello a iesit cu Cassano în locul lui Tommasi, în ideea impulsionarii atacului. Lucescu a raspuns imediat cu Fleurquin, ca sa blocheze urcarile tînarului jucator italian, sau ale lui Totti, ce-si reluase pozitia obisnuita, un pic retrasa.

În plus, Galata a dat drumul la incredibilul sau pressing, prin care si-a naucit adversarul, nelasîndu-l sa construiasca. Roma s-a chinuit ce s-a chinuit, a avut si doua sanse de gol pe care le-a irosit, dupa care s-a stins. Nu i s-a stins însa norocul.

Mai întîi Sergen a ratat o mare ocazie, iar în loc de 2-0, Roma a egalat la o mare gafa a lui Mondragon, Emerson, la unicul sut pe spatiul portii trimis de oaspeti, marcînd un gol pe care chiar nimeni nu-l mai astepta. Si rapind bucuria turcilor care ar fi meritat, una peste alta, victoria.
Sursa:www.prosport.ro