Contorizarea pe Youtube s-a schimbat, în urma vizualizărilor record ale clipului „Gangnam Style”

De: Carmen Ulian / 07.12.2014, 18:00
Contorizarea pe Youtube s-a schimbat, în urma vizualizărilor record ale clipului
Succesul piesei "Gangnam Style" al sud-coreeanului Psy, care are peste 2,1 miliarde de vizualizări pe platforma online de partajare de videoclipuri Youtube, a forțat compania Google să schimbe sistemul de contorizare a afișărilor, după atingerea numărului maxim care putea fi înregistrat.

Cântecul „Gangnam Style” a fost lansat de artistul sud-coreean Psy în iulie 2012, iar videoclipul a cucerit curând lumea, cu ajutorul platformei Youtube, coregrafia artistului devenind rapid un adevărat fenomen cultural, potrivit contactmusic.com.

Clipul video a avut atât de mult succes, încât chiar și personalități din lumea politică și lideri mondiali au copiat mișcările artistului sud-coreean, videoclipul fiind primul din istorie care a depășit un miliard de vizualizări pe internet.

La doi ani și jumătate de la lansarea piesei, videoclipul a continuat să stabilească recorduri, depășind recent 2,1 miliarde de vizualizări.

Succesul piesei a forțat compania Google, care deține platforma Youtube, să schimbe algoritmul de contorizare când clipul a atins numărul de 2.147.483.647 de afișări, aceasta fiind valoarea maximă pe care sistemul informatic o poate afișa, folosind un sistem pe 32 de biți.

Citește mai multe detalii pe Mediafax