Contra se destainuie

Apropo.ro / 29.01.2002, 08:13
Contra se destainuie
Contra spune ca în Serie A se joaca mereu sub presiune. El marturiseste ca nici pîna acum nu s-a acomodat cu fotbalul italian si recunoaste ca si-ar dori o revenire în Primera Division Cosmin, cum te-ai acomodat în cele cîteva luni de cînd esti în Italia? Destul de greu si as spune ca


Contra spune ca în Serie A se joaca mereu sub presiune. El marturiseste ca nici pîna acum nu s-a acomodat cu fotbalul italian si recunoaste ca si-ar dori o revenire în Primera Division

Cosmin, cum te-ai acomodat în cele cîteva luni de cînd esti în Italia?

Destul de greu si as spune ca perioada de acomodare nu s-a încheiat pentru mine. Fotbalistic ma refer.

Care ar fi motivele?

În primul rînd diferenta între fotbalul italian si cel spaniol, de unde am venit eu. Aici, totul este extrem de tacticizat. Sînt multe echipe mari, cu pretentii, se investesc bani multi si se joaca mereu sub presiune. Aici important e sa nu iei gol, nu e important sa dai, cum se întîmpla în Spania. Apoi eu joc pe un post care nu-mi convine deloc. Ancelotti m-a bagat mijlocas dreapta, dar eu mereu am dat randament cînd am fost folosit fundas de banda dreapta. Chiar vreau sa am o discutie cu antrenorul si sa-i spun ca, daca nu poate sa ma bage fundas, sînt dispus sa fiu rezerva. Nu ma simt în largul meu deloc. Într-un fel eu sînt cel sacrificat si nu vreau ca pe urma sa cada vina asupra mea. Au destui jucatori specializati pe acest post.

„Tensiunea ne-a blocat”

Milanul trece printr-o perioada dificila. Din ce cauza?

Cred ca problema noastra este psihica. Milan este o echipa mare si aici se cere mereu performanta. Pe ei nu-i intereseaza Cupa UEFA. Titlul, sau macar participarea în Liga Campionilor. Or aceasta tensiune ne-a blocat într-un fel.

Ai avut probleme cu suporterii dupa meciul cu Udinese?

Eu unul nu. Am iesit din stadion cu masina mea, nu cu taxiul, cum s-ar fi scris în presa. Eu am avut noroc cu golul acela pe care l-am dat lui Inter. Aici se spune în gluma ca daca înscrii împotriva rivalilor poti sa traiesti un an fara probleme. Suporterii au însa dreptate sa fie suparati. Sa conduci cu 2-0 si sa pierzi cu 3-2 cu Udinese, acasa, e normal sa fie mîhniti. Dar pîna la acest joc au fost mereu lînga echipa.

Am auzit ca Galliani v-a certat dupa joc în vestiar.

Nu, nu se pune problema. A discutat cu noi, ne-a încurajat, aici nu se întîmpla asa ceva. Galliani pare un om mai dur, dar e o persoana deosebita si traieste doar pentru Milan. Sîngele lui este „rosu-negru”.

De azi, în cantonament

Pentru meciul cu Lazio, de duminica, intrati în cantonament de marti. E adevarat?

Da, asta e situatia. Îmi aminteste de perioada în care am jucat în România, dar nu avem ce face.

Cum vezi viitorul tau fotbalistic?

Pîna în vara nu se pune problema sa plec. Apoi însa eu îmi doresc, daca as putea, sa ma întorc în Spania. Am contract cu Milan pe 5 ani, dar as renunta pentru o echipa din Primera Division. Mi-e dor de Spania. De viata de acolo, de mîncarea de acolo.

Ce, aici nu se manînca bine?

Ba da, dar acolo parca bucataria e altfel. Carnea, pestele, parca sînt mai proaspete. Salatele erau extraordinare.

„Lui Mutu i-au trebuit doi ani”

Sa înteleg ca esti nemultumit ca ai venit la Milan.

Nu pot sa ma declar nemultumit. Totusi am jucat meci de meci, am dat si goluri, dar nu e înca ceea ce m-am asteptat eu. Oricum în Italia n-as mai pleca la alta echipa. Unde sa ma mai duc? La Juventus, la Roma? Daca nu se poate sa ma întorc în Spania, sînt dispus sa îmi termin contractul aici. E greu în Italia, pentru cei care au un stil mai ofensiv. De exemplu, lui Mutu i-au trebuit doi ani ca sa se acomodeze. El a avut si sansa sa dea peste un antrenor care i-a dat libertate, l-a lasat sa faca ce vrea.

Despre echipa nationala ce poti sa spui?

Abia astept meciul cu Franta, sa ma reîntîlnesc cu baietii, sa mai ies un pic din atmosfera asta tensionata.

Sursa:www.prosport.ro