Controale mai dure pentru protectia consumatorilor

Apropo.ro / 05.12.2007, 14:34
Controale mai dure pentru protectia consumatorilor
Inspectorii ANPC vor controla calitatea, etichetarea si modul de vanzare pentru alimentele specifice sarbatorilor de iarna.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a inceput, de miercuri, controale la operatori economici si actiuni de informare a consumatorilor, cunoscandu-se ca, in perioada sarbatorilor de iarna, creste volumul cumparaturilor, dar si cel al reclamatiilor privind calitatea produselor.

Presedintele Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Dan Vlaicu, a declarat, miercuri, ca, intre 5 si 20 decembrie, inspectorii Autoritatii vor controla calitatea, etichetarea si alimentelor specifice sarbatorilor de iarna.

Totodata, echipe mixte ale Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ANPC vor supravegherea modul de vanzare a alimentelor de origine animala.

"Astazi (miercuri – n.r.), in premiera, anuntam controalele inainte de a le incepe, pentru a determina operatorii economici sa respecte legea si sa repecte consumatorii. Fata de saptamana trecuta, cand aveam 700 – 800 de reclamatii de la consumatori, in saptamana acesta tendinta este de dublare a numarului acestora, fiind inregistrate, pana in prezent, aproximativ 1.100 de reclamatii", a explicat Dan Vlaicu.