Controleaza Windows 8 doar cu privirea (Video)

Apropo.ro / 09.01.2012, 11:40
Datorita tehnologiei dezvoltate de catre Tobii Gaze, in curand vom putea interactiona cu calculatorul mutand pur si simplu privirea pe zona de interes.

Desi pare greu de crezut, in curand vom putea interactiona cu PC-ul prin simpla mutare a privirii iar acesta va reactiona la miscarile noastre.

Datorita tehnologiei dezvoltate de Tobii Gaze, la Institutul de Tehnologie din Stockholm, vom putea rasfoi pagini web fara sa atingem ecranul smartphone-ului sau tabletei, sau fara sa folosim mouse-ul, mutand pur si simplu privirea asupra elementelor de pe ecran care prezinta interes.

Pana cand aceasta tehnologie va fi incorporata in viitoarele dispozitive mobile sau fixe, Tobii pune in valoare potentialul tehnologiei inventate de acestia cu ajutorul unor aplicatii demonstrative create pentru sistemul de operare Windows 8.

Printre acestea se numara o aplicatie pentru vizualizarea colectiilor de fotografii, in care galeriile de imagini pot fi derulate mutand pur si simplu privirea catre marginile ecranului. Alternativ, daca tinem privirea atintita o portiune anume din imagine, aplicatia activeaza in mod automat functia zoom pentru a scoate in evidenta detaliile.

Cititi mai multe despre tehnologia inventata de Tobii Gaze, pe Go4it.ro.