Controlul Tehnic De Calitate

Apropo.ro / 12.09.2005, 16:02
Controlul Tehnic De Calitate
Hip-hop-ul a luat la noi un avant neașteptat. Nu dupa vanzarile destul de modeste ne-am dat seama, ci dupa afluența de trupe noi. Asta în condițiile în care genul pare în declin inclusiv peste ocean. Se pare ca sunt înca multe de spus de pe strazile romanești. O ultima

Hip-hop-ul a luat la noi un avant neașteptat. Nu dupa vanzarile destul de modeste ne-am dat seama, ci dupa afluența de trupe noi. Asta în condițiile în care genul pare în declin inclusiv peste ocean. Se pare ca sunt înca multe de spus de pe strazile romanești. O ultima trupa foarte prezenta este CTC!

Daca am sta sa le numaram, am descoperi ca piața muzicala romaneasca a adunat cateva zeci, daca nu chiar, a atins suta de astfel de trupe. Din acest val fac parte și cei de la Controlul Tehnic De Calitate sau CTC, pour les conaisseurs.

VD, L Doc, Deliric 1 și Dj Paul, adica membrii CTC se cunosc înca din 1997, cand participau la întalnirile saptamanale ale MC-iilor din Parcul Tineretului. Atunci au pus bazele unui proiect comun.

S-au întalnit într-un studio și au înregistrat un demo pe care l-au raspandit la diverse persoane care se ocupa cu prezentarea formațiilor noi. Astfel, s-au ales cu diferite colaborari pe mai multe compilații și albume care aparute deja pe piața. Printre cele mai cunoscute se numara cele alaturi de Zale și Bitza.

Începand sa guste succesul, VD și Dj Paul și-au lansat un label pirat, „Facem Records”, la care au scos albumul de debut al lui Raku, „În mediu vitreg” și propriul lor EP – „C.T.C. & Ce-dry2k”. Dupa participarea, în 2001, la concertul „Reanimare 101” care a marcat reînvirea hip-hop-ului underground, baieții de la CTC devin din ce în ce mai cunoscuți. În 2003 încep lucrul la albumul „Dificultați tehnice” și colaborarea cu o companie independenta pentru realizarea compilației „Proiectul Verde”. Aceasta colaborare nu dureaza prea mult, iar în urma concertului de lansare „Afront”, pun mana pe un contract frumos.

În luna august a anului 2005 apar în sfarșit albumul de debut semnat CTC, „Dificultați Tehnice” și primul lor videoclip, „Orice”.

Citește un interviu în exclusivitate cu baieții de la CTC, doar în

Tags: