Cooperare pentru 237 milioane de euro

Apropo.ro / 08.05.2002, 15:57
Cooperare pentru 237 milioane de euro
Uniunea Europeana contribuie cu 128,7 milioane de euro pentru cooperarea intre tarile din Sud-Estul Europei, in cadrul programului Interreg III. Programul implica 18 tari, intre care si Romania, si este, la ora actuala, cel mai complex din Europa. Obiectivul urmarit este implicarea

Uniunea Europeana contribuie cu 128,7 milioane de euro pentru cooperarea intre tarile din Sud-Estul Europei, in cadrul programului Interreg III. Programul implica 18 tari, intre care si Romania, si este, la ora actuala, cel mai complex din Europa.

Obiectivul urmarit este implicarea administratiei locale si regionale cat mai mult posibil in initiativele comunitare. Proiectele depuse trebuie sa ofere o cooperare intre tari, cu cel putin doi parteneri din state diferite.

Organizatia care implementeaza proiectul trebuie sa demonstreze ca este de incredere si ca este capabila sa realizeze punerea in practica a proiectului. Principalul obiectiv al programului Interreg III este facilitarea activitatilor de comunicare, dezvoltare economica si comunitara in zona.

Finantarea europeana se ridica la 128,7 milioane de euro si va atrage 108 milioane de euro co-finantare din partea statelor respective si de la sectorului privat. Impreuna cu contributia din alte surse, inclusiv programul Phare, resursele toatale sunt estimate la 237 milioane de euro.

Sursa: www.euroconsulting.ro

Tags: