Coperta Vogue pe care apare Kamala Harris stârnește controverse

De: Ana Obretin / 11.01.2021, 14:39
Coperta Vogue pe care apare Kamala Harris stârnește controverse

Numărul din luna februarie al ediției americane a revistei Vogue, care o are pe copertă pe Kamala Harris, prima femeie de culoare aleasă vicepreședinte al SUA, a stârnit controverse, mulți criticând faptul că aceasta are un ten mult mai deschis decât în realitate.

Vogue a făcut publice două imagini, una pentru care Harris, îmbrăcată în negru, a pozat pe un fundal roz și o alta în care poartă un costum bleu deschis. 

„Ce mizerie”, a scris colaboratorul New York Times Wajahat Ali, potrivit The Guardian. „Anna Wintour nu trebuie să aibă prieteni și colegi de culoare. Voi face fotografii ale vicepreședintelui Kamala Harris gratuit, folosind telefonul meu Samsung, și sunt 100% sigur că vor ieși mai bune decât această copertă Vogue”, a mai spus acesta.

Aceasta nu este pentru prima dată când Vogue este acuzată că “albește” pielea vedetelor de culoare care apar în publicație. Anul trecut, Anna Wintour, redactorul-șef al revistei, chiar și-a cerut scuze angajaților într-o scrisoare pentru „greșeli” în ceea ce privește publicarea fotografiilor și articolelor văzute ca fiind insensibile la adresa minorităților. „Am făcut și noi greșeli, publicând imagini sau povești care au fost dureroase sau lipsite de toleranță. Vreau să îmi asum întreaga responsabilitate pentru aceste greșeli”, a scris Wintour.

Publicația Vogue a negat că ar fi folosit filtre de culoare pentru fotografiile cu Kamala Harris, însă acest lucru nu a pus capăt valului de dezaprobare de pe rețelele de socializare. 

Potrivit The New York Post, Harris și echipa sa au avut control total asupra ținutelor, coafurii și machiajului vicepreședintelui ales. Fotografiile sunt realizate de Tyler Mitchell, un artist de culoare care a devenit celebru la 23 de ani, în 2018, după ce a fost ales chiar de Beyoncé pentru fotografiile acesteia publicate în Vogue. 

Apariția Kamalei Harris pe coperta Vogue ar putea să îi atragă atenția lui Donald Trump, care s-a plâns luna trecută că soția sa, Melania Trump, nu a apărut pe nicio copertă în cei patru ani de când este la Casa Albă, fiind ignorată de “snobii” din industria modei. Michelle Obama, fosta prima doamnă a SUA, a apărut pe mai multe coperte de reviste de modă, inclusiv în numărul din decembrie 2016 al Vogue. 

CITEȘTE ȘI: Vanessa Paradis se reinventează! Cum a apărut pe coperta Vogue

FOTO: Profimedia Images