Copie din gheata a cetatii Poenari

Apropo.ro / 23.12.2007, 15:52
Copie din gheata a cetatii Poenari
O copie din gheata a cetatii Poenari, la scara redusa, a fost inaugurata in zona Capra din Muntii Fagaras

O copie din gheata a cetatii Poenari, la scara redusa, a fost inaugurata in zona Capra din Muntii Fagaras, edificiul avand ziduri groase de patru metri, cu o inaltime tot de patru metri si cu un turn central inalt de noua metri.

"Lucrarea este o copie fidela a Cetatii Poenari, monument construit de Vlad Tepes si unde era se pare visteria. Eu sunt convins ca acum zona va atrage turistii, asa cum se intampla si la Balea, judetul Sibiu. Incepand de sambata, cei care aleg Argesul pentru distractie de iarna se pot caza in cele cinci camere din turnul central al cetatii din gheata.", a declarat Aurelian Nica, seful echipei de constructori in gheata .

Gheata si terenul stancos au facut imposibile sapaturile pentru fundatie, astfel incat constructorii au trasat direct pe zapada perimetrul copiei cetatii. Constructorii au realizat Cetatea din Gheata de la Capra in trei saptamani.

Legenda Cetatii Poenari arata ca intr-o zi, Vlad Tepes s-a suparat pe boierii sai, fapt pentru care i-a luat cu arcanul in zi de sarbatoare si i-a pus sa ridice pe varful unui munte o cetate de necucerit. Lucrarea a durat trei zile, desi s-a desfasurat in conditii foarte dificile, pe un teren aproape inaccesibil.