Copii aduc fericirea si nu banii

Apropo.ro / 04.07.2007, 11:19
Copii aduc fericirea si nu banii
Copiii s-au situat pe primul loc în topul factorilor care aduc zâmbetul pe fata, surclasând bunastarea financiara, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de o echipa de cercetatori australieni, informeaza Mediafax. Dintre cei intervievati 94% au sustinut ca nu


Copiii s-au situat pe primul loc în topul factorilor care aduc zâmbetul pe fata, surclasând bunastarea financiara, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de o echipa de cercetatori australieni, informeaza Mediafax.

Dintre cei intervievati 94% au sustinut ca nu banii sau averea ii fac sa zambeasca.

Un segment de 33% au mentionat ca bebelusii si copii le aduc instantaneu zambetul pe fata. Altii au recunoscut ca zambesc la vederea prietenilor sau familiei sau chiar atunci cand vad animalele preferate.

Studiul, care s-a bazat pe ideea ca zâmbetul este simbolul universal al fericirii, a scos la iveala faptul ca oamenii sunt mai fericiti datorita experientelor lor decât a lucrurilor pe care le obtin.

Timothy Sharp de la Happiness Institute din Sydney mentiona ca banii ne aduc beneficii in achizitionarea lucrurilor necesare, dar pentru moment.

Participantii la acest studiu au fost rugati sa indice factorul care îi face sa zâmbeasca cel mai des dintr-o lista de cinci categorii de lucruri: copii, prieteni/ familie, animale, natura si bani.

Zambetul poate aduce fericirea datorita surasului ce ajuta la cresterea nivelului de serotonina, hormon important al starilor de spirit din creier, mai adauga Sharp.