Copiii apropiați de animale se conectează mai bine cu oamenii

De: Mihaela Enache / 06.02.2014, 13:00
Copiii apropiați de animale se conectează mai bine cu oamenii
În cazul în care copilul tău are un atașament emoțional puternic față de un animal de companie, poți fi sigur că va crește pentru o deveni o ființă umană mai bună și mai sensibilă.

Tinerii adulți care au grijă de un animal pot avea relații sociale mai puternice și conexiuni la comunitățile lor, spun noi cercetări.

„Descoperirile noastre sugerează că neapărat prezența unui animal de companie în viața unui individ contează, ci mai degrabă calitatea acestei relații”, a declarat Megan Mueller, psiholog de dezvoltare și asistent de cercetare la Școala de Medicină Veterinară Cummings, de la Universitatea Tufts.

„Tinerii adulți care au avut un atașament puternic pentru animale de companie au raportat o senzație de conexiune mai puternică față de comunitățile și relațiile lor”, a adăugat Mueller.

Tinerii adulți care s-au îngrijit de animale au raportat o implicare în mai multe activități „de contribuție”, cum ar fi servicii pentru comunitatea lor, ajutarea prietenilor sau familiei, demonstrarea înclinațiilor de leadership față de cei care nu au avut animale de companie față de care să fie atașați.

Cu cât mai activ au participat în îngrijirea animalului de companie, cu atât mai mari au fost scorurile de contribuție.