Copiii cu trei parinti, o realitate

Apropo.ro / 23.01.2012, 14:30
Copiii cu trei parinti, o realitate
In urmatorii trei ani se vor naste primii copii care vor purta genele a trei parinti, anunta cercetatori din Marea Britanie.

Cercetatori din Marea Britanie anunta ca, peste trei ani, se vor naste primii copii ce vor purta genele a trei parinti. Proiectul a primit o finantare de 4,4 milioane de lire sterline pentru cercetari asupra unei tehnici de fertilizare in vitro controversate, prin care se incearca modificarea unor parti din ovul ce prezinta un risc de a transmite fatului defectele genetice ale mamei.

Procedura implica transferarea ADN-ului din ovulul mamei in ovulul unei donatoare, pentru a inlocui mitocondriile defectuoase. Apoi, ovulul este implantat in uterul mamei, prevenind astfel transmiterea unor gene defectuoase fatului. Gratie acestei proceduri, bebelusii nu vor mai fi afectati de numeroase boli incurabile care afecteaza ficatul, rinichii, creierul, muschii si inima.

Cercetatorii spun ca doar 0,2% din ADN-ul bebelusului va proveni din ovulul donatoarei, iar acest material genetic care provine de la a treia persoana nu va contine nicio caracteristica a donatoarei.

Citeste mai multe detalii despre copiii cu trei parinti, pe Descopera.ro