Copiii fac o demonstraţie de arte marţiale din antichitate, la “Next Star”

De: Cătălina Matei / 07.03.2017, 12:43
Copiii fac o demonstraţie de arte marţiale din antichitate, la “Next Star”
Şase copii, cu vârste între 9 şi 12 ani din Bucureşti, vin joi, 9 martie, de la ora 20.30, la “Next Star” pentru a-i uimi pe juraţi cu o demonstraţie de... pangration, o artă marţială care se practica în Grecia antică. Printre ei, se află şi campioni mondiali la acest sport.

Eroii greci Hercule şi Tezeu au inventat pangrationul. În antichitate, soldaţii greci şi spartani învăţau elemente de bază din pangration  pentru a se putea descurca în războaie, dacă rămâneau fără arme”, explică juratul Dorian Popa, mentorul din concurs al acestor copii.

Pangrationul este lupta totală. Pitagora a fost campion la pangration. De altfel, toţi marii matematicieni şi filosofi greci au practicat acest sport”, susţine antrenorul copiilor, sensei Gelu Cojocaru.

 Juraţii Alina Eremia, Pepe şi CRBL vor auzi pentru prima dată de pangration joia aceasta, în show-ul prezentat de Dan Negru. Cum vor aprecia ei demonstraţia celor şase copii, telespectatorii Antenei 1 vor afla pe 9 martie, de la ora 20.30, într-o nouă ediţie “Next Star”.