Copiii horror

Apropo.ro / 04.04.2005, 10:29
Copiii horror
Copiii n-au ce cauta la filme horror. Pentru a-i ține departe de astfel de traumatisme, s-au inventat restricțiile de vîrsta. Însa ei au devenit indispensabili în filmele horror. Dupa succesul lui The Sixth Sense și al lui Haley Joel Osment, a devenit trendy sa pui un plod


Copiii n-au ce cauta la filme horror. Pentru a-i ține departe de astfel de traumatisme, s-au inventat restricțiile de vîrsta. Însa ei au devenit indispensabili în filmele horror. Dupa succesul lui The Sixth Sense și al lui Haley Joel Osment, a devenit trendy sa pui un plod cu ochii mari, ușor fioros, în acest gen de filme. Ultimul din serie e Emily din „Hide and Seek”. Apropo TV va prezinta zece copii de speriat.

10. În anii ’70, atunci când copiii erau neastâmparați, diavolul era cel care îi punea s-o faca. Una dintre cele mai reușite odrasle diabolice e Damien, puștiul din „The Owen”, pe care nu prea îți vine sa-l mângii tandru pe capațâna tunsa castron. Filmul te face sa urli ca un psihopat de câte ori treci pe lânga o tricicleta.

9. „The Bad Seed” (1956) a fost primul indiciu asupra a ce va avea sa vina și o afirmare avangardista a conceptului de „girl power”. Un înger blond cu codițe în cosițe își îneaca prietena și trage cu un ochi și la vecini. Daca îl vedeți, priveliștea unei fete tocilare și blonde, îmbracata asortat, care se uita fix la tine, poate fi groaznic de terifianta.

8. Samara Morgan din „The Ring”, e una dintre ultimele adaugiri la aceasta galerie de Luciferi. Nu numai ca are cea mai terifianta tunsoare posibila (parte Jennifer Anniston, parte Marilyn Manson) dar mai e și raul încarnat. Grația bruna nu te suge în televizor, ca în „Poltergeist”, ci iese din el. Și când te gândești ca, la început, ne-a înduioșat cu ochii sai triști și pierduți și cu povestea ei melo de familie.

7-6 N-ai crede ca Steven Spielberg, maestrul bunelor sentimente, a scris „Poltergeist” și a produs aceasta extravaganța cu fantome care te face sa-ți înfigi unghiile în piele. Regia lui de Tobe Hooper („The Texas Chainsaw Massacre”) și tușa lui Spielberg au ca rezultat o atmosfera complet schizoida. E infernal, dar copiii (Carol și Diane) nu mor. Ce a fost mai groaznic, s-a întâmplat dupa filmari.

5. În „The Brood”, filmul cult al lui Cronenberg, un institut creaza mici clone și le controleaza mental. Dupa aceste lecții de educație, acest personaj colectiv de oameni noi e „multilateral dezvoltat” pentru a ucide.

4. Nici adorabilul Danny Torrance din „Shinning”, nu e un copil rau – el avea doar „Stralucirea”. Poate citi gînduri și e bântuit de viziuni. În plus, are și un prieten imaginar la degetul aratator cu care-și sperie mama și tatal cam coleric. Noi tremuram pentru el – și îndura, saracul, o gramada în hotelul ala abandonat: spritele, tufișurile, colacul de la hidrant . Taica-su se grabește sa-l ajute și sa-i scurteze suferința – cu un topor.

Citește și mai multe amanunte și afla care sunt „micii Lucifer” aflați pe primele trei locuri, doar din

Tags: