Copiii inteligenți au tendința de a deveni vegetarieni

Apropo.ro / 17.12.2006, 12:55
Copiii inteligenți au tendința de a deveni vegetarieni
Copiii cu un coeficient de inteligența ridicat au tendința de a deveni vegetarieni la maturitate, este concluzia unui studiu realizat în Marea Britanie și publicat în British Medical Journal, transmite Reuters. La studiu au participat peste 8.000 de barbați și

Copiii cu un coeficient de inteligența ridicat au tendința de a deveni vegetarieni la maturitate, este concluzia unui studiu realizat în Marea Britanie și publicat în British Medical Journal, transmite Reuters.

La studiu au participat peste 8.000 de barbați și femei cu vârsta de 30 de ani, al caror coeficient de inteligența a fost masurat atunci când au împlinit zece ani.

Cu cât coeficientul de inteligența este mai ridicat, cu atât probabilitatea de a fi vegetarian este mai mare, conform rezultatelor scoase la iveala de acest studiu.

„Persoanele care sunt mai inteligente în copilarie și care își vor menține acel coeficient de inteligența și la maturitate au mai mari probabilitați de a deveni vegetariene fața de cele mai puțin inteligente”, a spus Catherine Gale, epidemiologist la Universitatea din Southampton, coordonator al acestui studiu.

Gale a adaugat ca rezultatele sunt similare unor studii anterioare care arata ca persoanele mai inteligente au tendința de a mânca mai sanatos și de a face mai mult sport.

„Exista foarte multe dovezi care asociaza vegetarianismul cu un risc scazut de boli cardiace. Persoanele care sunt vegetariene au tendința de a avea o tensiune arteriala și un nivel al colesterolului mai scazute și au mai puține riscuri de a deceda din cauza unei boli cardiace”, a spus medicul.

Pentru fiecare creștere cu 15 puncte a coeficientului de inteligența, probabilitatea de a fi vegetarian crește cu 38%.

Gale a spus ca pentru acest studiu au fost luați în considerare și factori precum clasa sociala și educația.

Peste 33% dintre participanții la studiu au declarat ca sunt vegetarieni dar nu au exclus din alimentație peștele și carnea alba, 4% au declarat ca sunt strict vegetarieni, iar 2,5% dintre ei au spus ca sunt lacto-vegetarieni.

Mediafax