Copiii invata sa faca filme

De: Dragos Tanase / 14.12.2007, 16:54
Copiii invata sa faca filme
A 5-a editie a workshopului de film "Let''s go digital! Scoala de iarna" incepe pe 16 decembrie, in localitatea 2 Mai, pe malul Marii Negre.

A 5-a editie a workshop-ului de film "Let’s go digital! Scoala de iarna" incepe pe 16 decembrie in localitatea 2 Mai, pe litoralul Marii Negre, si se incheie pe 23 decembrie.

Cei 18 tineri participanti, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, provin din 11 orase ale tarii (Bucuresti, Bacau, Iasi, Constanta, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Barlad, Galati, Orastie, Piatra Neamt, Arad) si au fost alesi in urma unei preselectii.

Sunt asistati in permanenta de 5 traineri, profesionisti din cinematografia romaneasca, cei care i-au si selectat pe concurenti: Sorin Botoseneanu, Horea Murgu, Neil Coltofeanu, Iulia Murgu si Mihai Tanase.

Acesti parcurg toate etapele creatiei cinematografice, de la scrierea scenariului, pana la filmare si montajul propriilor lor filme de scurt metraj.

Primesc echipament de filmare profesionist pe care il folosesc pentru a realiza filme pornind de la tema de anul acesta – Natura /Civilizatie – inspirata de locatia de desfasurare a workshop-ului.

La finalul workshopului, filmele realizate vor putea fi vizionate si votate pe site-urile www.homemade.ro si www.cinefan.ro.