Copiii manânca nesanatos sub influența vedetelor TV

Apropo.ro / 13.08.2005, 14:59
Copiii manânca nesanatos sub influența vedetelor TV
Copiii adopta obiceiul de a mânca nesanatos inspirându-se de la eroii producțiilor televizate, potrivit unui sondaj facut în rândul parinților și citat de SkyNews online. Personajul Homer Simpson al seriei de desene animate "Familia Simpson" promoveaza un stil de

Copiii adopta obiceiul de a mânca nesanatos inspirându-se de la eroii producțiilor televizate, potrivit unui sondaj facut în rândul parinților și citat de SkyNews online.

Personajul Homer Simpson al seriei de desene animate „Familia Simpson” promoveaza un stil de viața nesanatos, cred 59% dintre parinții intervievați de catre un lanț de produse alimentare din Marea Britanie.

Apetitul participanților la concursul „Big Brother” pentru alcool, cartofi prajiți și dulciuri reprezinta, de asemenea, un exemplu prost pentru tinerii telespectatori, cred o zecime dintre parinți.

Un purtator de cuvânt al lanțului de produse alimentare a spus ca influența televiziunii asupra felului în care copiii se hranesc a fost surprinzatoare.

„Cercetarile sugereaza faptul ca avem nevoie de modele noi și credibile care sa ne poata ajuta în campania de promovare a unei alimentații sanatoase printre copii”, a spus el.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1949 de persoane din Marea Britanie.

Mediafax