Copilul minune al bucătăriei, la 12 ani vine în faţa juraţilor cu o reţetă a lui chef Dumitrescu

De: Cristiana Trifu / 15.04.2018, 12:36
Copilul minune al bucătăriei, la 12 ani vine în faţa juraţilor cu o reţetă a lui chef Dumitrescu
Luni seară, de la 20:00, o nouă ediţie ,,Chefi la cuţite” va aduce tensiunea la cote maxime, însă acest lucru nu îi va opri pe cei care abia depăşesc înălţimea bancului de lucru să-şi încerce norocul la gătit. Talentele fragede, împinse de entuziasm şi curiozitate, vor încerca să îi impresioneze pe chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, a căror experienţă în bucătărie este mult mai mare decât vârsta micilor concurenţi.

David Nistorov are doar 12 ani şi este pasionat de dans, dar şi de gătit: ,,Pentru mine este o provocare această emisiune, vreau să îi impresionez pe chefi. Când voi fi mare vreau să mă fac bucătar.”. Povestea lui din bucătărie a început în joacă, în momentul în care i-a luat locul mamei pentru a-şi pregăti singur un desert. Pofta de clătite l-a făcut să realizeze că găseşte la fel de multă plăcere în pregătirea lor, ca în degustare. Aşa că David a încercat şi alte reţete, în special dulci, iar imaginaţia caracteristică vârstei l-a ajutat să obţină cele mai inedite preparate. Luni seară, de la ora 20:00, micul bucătar vrea să impresioneze la masa juriului printr-o reţetă semnată de chef Florin Dumitrescu, lapte de pasăre cu sos de cafea: ,,Îmi doresc mult să îi cunosc pe juraţi, dar în special pe chef Florin, pentru că are părul ca mine. Sigur nu îşi vor da seama că în spatele farfuriei se află un copil.”. Un exemplu al curajului în faţa provocărilor culinare, David va încerca să respecte standardele unui preparat care va fi jurizat dur, dar care va fi pregătit cât mai corect, conform tehnicilor de aur ale bucătăriei. Juniorul cunoaşte temperaturile optime, modalităţile în care poţi combina ingredientele pentru a obţine cele mai savuroase rezultate, dar şi greşelile pe care ar trebui să le evite: ,,Termometrul trebuie să ajungă la 80 de grade, apoi compoziţia va fi transferată în bol.

Acesta e un moment mai greu, trebuie să am grijă să nu se taie. Presiunea este mare, trebuie să mă încadrez în timp.”. Dacă va obţine cuţitul, David îl va dedica familiei, pentru că ei sunt cei care l-au încurajat să se înscrie la ,,Chefi la cuţite”, însă verdictul acestei jurizări va fi aflat de telespectatorii Antena 1 luni seară.

Şi un alt junior va găti un preparat inedit sub privirile pline de admiraţie a celorlalţi concurenţi, în prima etapă a emisiunii. Este clasa a patra, iar pasiunea pentru bucătărie i-a fost insuflată de bunica sa, ca mai apoi entuziasmul şi încântarea de a se juca cu ingredientele să se contureze într-un hobby neobişnuit pentru vârsta de 10 ani. David Podea este fiul Ralucăi Podea, frumoasa concurentă care a participat şi în sezonul trecut al show-ului culinar. Acum revine alături de fiul său, iar între cei doi s-a iscat o rivalitate chiar înainte de proba de gătit: ,,Ne-am înscris amândoi, căci David şi-a dorit foarte mult să ,,ne luptăm” la bancul de lucru. Înainte de a veni aici s-a pregătit acasă, ba chiar se trezea din somn şi începea să lucreze la preparatul lui, era foarte entuziasmat. Făcea prăjituri, îşi dorea să fie cel mai bun. Va fi o adevărată competiţie între noi doi, dar recunosc…că şi dorinţa mea cea mai mare este să îl văd pe el fericit, cu un cuţit din partea chefilor.”, afirmă Raluca.

Sezonul poveştilor va impresiona, mai ales prin prisma faptului că fiecare dintre acestea se va contura în farfuriile degustate de juraţi, însă mare va fi mirarea celor trei chefi când uşile vor dezvălui juniorii talentaţi care şi-au făcut curaj de a veni în bucătăria ,,Chefi la cuţite”. Luni seară, de la 20:00, telespectatorii Antena 1 vor afla ce părere au Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu despre micii bucătari, dar şi dacă preparatele lor se vor ridica la standardele înalte al trioului imbatabil de la masa jurizării.