Copos: "Nu vor disparea blaturile"

Apropo.ro / 21.01.2002, 08:12
Copos: "Nu vor disparea blaturile"
Actionarul principal al Rapidului se arata sceptic în privinta promisiunilor de curatire a fotbalului facute de presedintii de cluburi În fiecare pauza competitionala, dinspre Giulesti razbate vestea ca George Copos a decis sa nu mai bage nici un ban în aducerea de fotbalisti noi. Fiecare


Actionarul principal al Rapidului se arata sceptic în privinta promisiunilor de curatire a fotbalului facute de presedintii de cluburi

În fiecare pauza competitionala, dinspre Giulesti razbate vestea ca George Copos a decis sa nu mai bage nici un ban în aducerea de fotbalisti noi. Fiecare conducator pe care l-a avut Rapid în ultimii ani era informat de patronul echipei ca „gata, daca vrei sa aduci fotbalisti, atunci trebuie sa vinzi din ceea ce ai!”.

Problema este ca Rapid nu a mai reusit sa transfere nimic în strainatate de ceva timp, în schimb a tot achizitionat. Anul trecut au revenit Constantin Barbu si Daniel Pancu. Primul a costat, cu totul, 150.000 de dolari si apoi s-a întors în Spania, celalalt a fost cumparat definitiv cu peste 800.000 de dolari. La fel s-a întîmplat si în acest an, Dennis Serban si Stelea fiind asteptati sa paraseasca Spania pentru a îmbraca tricoul alb-visiniu.

Cît s-a întarit lotul Rapidului prin aducerea lui Dennis si a lui Stelea?

Mult. Eu spun ca avem un lot extrem de valoros, iar echipa are toate elementele necesare pentru a-si îndeplini obiectivul. Daca nu o va face, atunci avem toti de suferit si va trebui sa platim un pret. Si societatea, si conducerea, si jucatorii.

În aceasta iarna au fost vehiculate trei nume de portari, iar pîna la urma s-a ajuns la Stelea.

La un moment dat eram convins ca-l luam pe Razvan Lucescu, deoarece analizînd toate avantajele si dezavantajele, pentru clubul noastru era cel mai nimerit. A fost ghinionul cu operatia sa la genunchi si lucrurile s-au schimbat.

Acum cîstigarea campionatului devine o obligatie pentru echipa pe care o patronati?

Obiectivul ramîne acelasi cu cel stabilit înainte. Ori locul unu, ori locul doi si Cupa României. Am facut eforturi foarte mari, iar rezultatele trebuie sa fie pe masura!

Ramîneti la ideea ca va retrageti din viata echipei, asa cum ati declarat în cîteva rînduri? Senzatia din exterior este ca, de fapt, fara acceptul dumneavoastra oricum nu se misca un pai în club.

Prin aducerea lui Marian Albu cred ca a fost completata o echipa de conducere puternica. El, Zotta, Paul Cazan, Cristi Costache, Viorel Cauc si Roberto Verdes pot conduce clubul si fara mine. Le-am dat toata puterea de decizie si responsabilitatea. Am hotarît sa ma retrag, într-un fel, pentru ca am facut la greseli… Doamne, multe! Cînd vrei sa faci 10 lucruri bine, e sigur ca nu poate sa-ti iasa asa cum vrei.

„Sînt prea multe datorii”

Credeti ca promisiunile facute de presedinti, sa nu se mai faca aranjamente în fotbalul românesc, vor fi respectate?

Personal nu cred. Sînt mult prea multe datorii de onorat si de aceea nu pot crede ca se tin de cuvînt. Noi am jucat toate meciurile cinstit, la fel cum o vom face si în continuare. Numai asa nivelul poate creste si la noi.

Celelalte contracandidate la titlu au jucat la fel de cinstit?

E o întrebare-capcana. Pot sa spun doar ca, din ce stiu, Steaua a jucat si ea toate meciurile pe bune, acolo, pe gazon. Mai multe nu spun!

O ultima întrebare. Retragerea, cum îi spuneti dumneavoastra, de la echipa presupune ca nu veti mai merge la meciuri?

În nici un caz! Voi continua sa fiu lînga echipa, pentru ca Rapid este în sufletul meu, si voi investi în continuare. Atît doar ca implicarea mea decizionala în treburile curente ale clubului nu va mai exista.
Sursa:www.prosport.ro