Copos s-a plecat in fata Ligii

Apropo.ro / 05.12.2001, 09:11
Copos s-a plecat in fata Ligii
Rapid a obtinut diminuarea penalizarii echipei chiar daca a atacat în permanenta conducerea Ligii.Discutia între Copos si Dragomir a fost una între patru ochi. Desi seful LPF spune ca nu a influentat Comisia de Apel, instanta a luat în consideratie tocmai circumstantele atenuante invocate de


Rapid a obtinut diminuarea penalizarii echipei chiar daca a atacat în permanenta conducerea Ligii.Discutia între Copos si Dragomir a fost una între patru ochi. Desi seful LPF spune ca nu a influentat Comisia de Apel, instanta a luat în consideratie tocmai circumstantele atenuante invocate de actionarul giulestean.

Finantatorul Rapidului si-a calcat pe inima si a cerut clementa pentru echipa sa, recunoscîndu-si greseala. El i-a propus lui Dragomir sa participe la întrunirea patronilor de echipe din Divizia A

Dupa retragerea echipei de pe teren, în ultimele secunde ale partidei de la Brasov, Rapid s-a ales, în afara penalitatilor financiare, cu o depunctare minima din partea Comisiei de Apel. Un singur punct îi va fi luat din zestre dupa ce, initial, Comisia de Disciplina a LPF hotarîse ca giulestenilor sa le fie scazute 5 puncte.

A surprins blîndetea manifestata de Comisie fata de visinii, în conditiile în care oficialii echipei, în frunte cu George Copos, nu au pregetat în ultimele zile sa arunce sageti spre forul din Mihai Eminescu.

Una dintre explicatiile clementei dovedite de instanta Ligii ar putea fi gasita în faptul ca în dimineata zilei de luni, înaintea judecarii cazului, George Copos i-a facut o vizita lui Dumitru Dragomir, cu care a discutat între patru ochi. La finele ei, actionarul rapidist a anticipat corect verdictul: „Consider ca penalizarea trebuie sa fie de maximum un punct”.

Dumitru Dragomir, presedintele Ligii, spune ca nu a influentat decizia comisiei, dar ca „s-a luat o hotarîre pe care si eu o împartasesc”. El a mai spus ca discutia cu Copos a fost una dura.

„Pîna la urma si-a cerut scuze si a recunoscut ca a gresit. Nu mie mi-a cerut scuze, pentru ca nu sînt Iisus Hristos, ci Ligii. I-am explicat ca s-a grabit cînd a scos echipa de pe teren. El era deranjat din cauza arbitrilor si nu întelegea ca noi, Liga, nu avem treaba cu ei. L-am pus sa-mi reproseze ceva vizavi de atitudinea mea fata de Rapid si nu a avut ce”, a povestit Dumitru Dragomir.

Cu ocazia întîlnirii dintre cei doi, s-a convenit, la initiativa lui Copos, ca în curînd sa aiba loc o întrevedere cu toti patronii care investesc în Divizia A si la care sa participe Dumitru Dragomir, Mircea Sandu si Nicolae Grigorescu. „Am fost de acord cu ideea pentru ca este binevenita o astfel de întîlnire. Deocamdata nu e fixata data”, a încheiat Dragomir.
Sursa:www.prosport.ro