Copos se retrage din afaceri si fotbal

Apropo.ro / 28.12.2004, 10:16
Copos se retrage din afaceri si fotbal
George Copos, desemnat ministru de stat pentru coordonarea mediului de afaceri și a IMM-urilor, a declarat, luni, ca, în momentul în care a hotarît sa intre în politica, a luat decizia de a se retrage din toate activitațile pe care le-a avut înainte de 2004, respectiv afaceri

George Copos, desemnat ministru de stat pentru coordonarea mediului de afaceri și a IMM-urilor, a declarat, luni, ca, în momentul în care a hotarît sa intre în politica, a luat decizia de a se retrage din toate activitațile pe care le-a avut înainte de 2004, respectiv afaceri și fotbal.

El a precizat ca a avut o întîlnire cu reprezentanții unei firme de consultanța, care vor conduce și administra societațile din Grupul ANA, inclusiv clubul de fotbal Rapid.

George Copos a precizat ca FC Rapid este o fundație, care are un consiliu director, un președinte executiv, acestora revenindu-le întreaga autoritate și responsabilitate.

El a spus ca, în cursul zilei de luni, a avut o ultima întîlnire cu reprezentanții clubului, la care au participat Dinu Gheorghe și familia Lucescu, fiind luate decizii foarte importante în ceea ce privește viitorul Rapidului. 

Viitorul ministru de stat a afirmat totodata ca va ramîne un „suporter foarte puternic” al Rapidului și ca dorește o lege „corecta” pentru sport.

Dragomir: Nu exista incopatibilitate între funcțiile ocupate de George Copos

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ca funcția de ministru de stat pe care ar putea-o deține George Copos în Guvern nu este incompatibila cu cea de președinte al Consiliului de Administrație al FC Rapid.

Premierul desemnat Calin Popescu Tariceanu a anunțat, duminica seara, structura noului Cabinet, din care face parte și George Copos, nominalizat în funcția de ministru de stat fara portofoliu pentu coordonarea activitaților privind mediul de afaceri și IMM-urile.

„Ma bucur ca un om care a reușit în fotbal a intrat în politica și, din primul an, a prins așa o funcție mare. A ieșit pe mintea lui. A facut avere pe mintea lui, nu i-a dat nimeni averea”, a declarat președintele LPF, care a mai spus ca spera ca George Copos sa ajute mai mult fotbalul din noua funcție pe care o ocupa.

Dragomir considera ca Rapid nu a devenit un club al Puterii, dupa numirea lui George Copos în Guvernul Tariceanu. „Poziția clubului Rapid nu s-a modificat. Daca primea Ministerul Transporturilor, da, probabil ca alta ar fi fost influența”, a adaugat Dragomir.

Mediafax