Coraline

De: Mioara Tronaru / 27.04.2009, 00:02
Coraline
Povestea unei fetiţe, Coraline, care descoperă o uşă în noua sa casă, prin care poate pătrunde într-o versiune alternativă a vieţii sale.

La început, această viaţă paralelă este destul de asemănătoare cu a sa, ba chiar mai interesantă. Dar cînd aventura începe să devină periculoasă, iar falsa sa mamă încearcă să o păstreze cu ea pentru totdeauna, Coraline nu are ca arme decît încăpăţînarea sa proverbială, curajul şi complicitatea unui cîine negru vorbitor.

”Coraline” este adaptarea unei poveşti de groază mai mult pentru adulţi decît pentru copii a lui Neil Gaiman, care a obţinut premiul Hugo în 2003. Regizorul, care a realizat şi scenariul, Henry Selick, s-a străduit să păstreze în film toate caracteristicile prozei, aspectele amuzante, dar şi cele înspăimîn­tătoare. Filmul este descris de autorul lui ca un mariaj fericit între vechile metode ale anima­ţiei şi ultimele tehnici 3D. Henry Selick este cel care a regizat şi ”poemul” lui Tim Burton, ”The Nightmare Before Christmas” (1993), remasterizat în 2008.


Premiera: 1 mai

TO: Coraline. Producţie SUA, 2009. R: Henry Selick.
Voci: Dakota Fanning, Teri Hatcher, Ian McShane, Keith David, Dawn French, Jennifer Saunders, John Hodgman.
Distribuit de Ro Image 2000