Coreea de Nord, la un pas de a declansa al III-lea razboi mondial!

Apropo.ro / 01.06.2009, 13:23
Coreea de Nord, la un pas de a declansa al III-lea razboi mondial!
Coreea de Nord da semne ca se pregateste sa sfideze din nou comunitatea internationala printr-un nou test nuclear.

O racheta cu raza lunga de actiune a fost adusa la o baza de lansare din nord-vestul Coreei de Nord, semn ca Phenianul se pregateste sa sfideze din nou comunitatea internationala printr-un nou test.

Un tren a transportat zilele trecute racheta de la o uzina de langa Phenian pana in Dongchang-ri, regiunea Chelosan, a informat cotidianul JoongAng Ilbo, citand un oficial din informatii.

In Consiliul de Securitate al ONU, Rusia a obstructionat permanent dezbaterea problemei nucleare a Iranului si Coreei de Nord, iar reprezentantul permanent al Moscovei la Natiunile Unite, Vitali Ciurkin, a aparat politica amicala a tarii sale fata de regimurile de la Teheran si Phenian, mentioneaza "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Dupa cum sustin jurnalistii germani, amicitia dintre Moscova si Phenian s-a intors impotriva Rusiei, intrucat rachetele nord-coreene sunt in prezent capabile sa loveasca tinte de pe teritoriul rus.

Situata pe coasta Oceanului Pacific, regiunea Primorie risca sa fie stearsa de pe fata pamantului inainte ca ONU sa ia act de acest fapt.

Studentii din Primorie au participat recent la proteste prin care au incercat sa atentioneze autoritatile de la Moscova ca daca situatia din Peninsula Coreea va scapa de sub control, o catastrofa va fi greu de evitat in Extremul Orient rus.

Tensiunile s-au intensificat in peninsula coreeana dupa un al doilea test nuclear efectuat de Phenian, urmat de testarea mai multor rachete cu raza scurta de actiune.

Agentia Yonhap a informat sambata ca Phenianul se pregateste sa lanseze o racheta cu raza lunga de actiune, care ar putea fi o varianta modificata a Taepodong-2, testata de Coreea pe 9 octombrie 2006, 5 aprilie 2009, 25 mai (acelasi an) si care, teoretic, poate lovi Alaska. Potrivit FAZ, in cazul unui atac nuclear, nu Statele Unite vor fi cele afectate, ci Federatia Rusa, dat fiind ca regiunea Primorie, care se invecineaza in sud cu Coreea de Nord, risca sa dispara pur si simplu.