Coreea de Nord, plângere oficială împotriva unei frizerii britanice

De: Marian Andrei / 17.04.2014, 10:30
Coreea de Nord, plângere oficială împotriva unei frizerii britanice
La începutul săptămânii, ambasada Coreei de Nord a depus la Ministerul britanic de Externe o plângere împotriva unei frizerii care și-a făcut reclamă cu un afiș considerat jignitor pentru liderul Kim Jong Un, cerând "luarea măsurilor necesare pentru a opri provocările".

Salonul londonez de coafură M&M Hair Academy a ales joia trecută să-și facă reclamă la reducerile de tarife într-un mod original: un portet zîmbitor al liderului nord coreean, alături de textul „Bad Hair Day? 15% reducere pentru toți bărbații care se tund în luna aprilie!”.

Din nefericire pentru proprietar, salonul se află în apropiere de ambasada Coreei de Nord, așa că, la scurt timp după ce a apărut afișul, doi bărbați cu mine grave au început să facă fotografii și să ia notițe. Ulterior, cei doi au intrat în salon și au cerut ca afișul să fie îndepărtat deoarece arată lipsă de respect față de liderul Coreei de Nord.

„Le-am răspuns că aici este Anglia, nu Coreea de Nord, și că dacă nu le convine, să-și consulte avocații”, a spus Mo Nabbach, managerul salonului. „Cei doi erau îmbrăcați în costume, erau foarte serioși, amenințători chiar”, a mai spus Mo.

Managerul spune că a dat afișul jos, însă la cererea clienților l-a instalat din nou, după care a cerut protecția poliției.

Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat ulterior că cei doi „au legătură” cu ambasada Coreei de Nord.

Luni, ambasada Coreei de Nord a depus o notificare la Ministerul britanic de Externe cerând „încetarea provocărilor” și îndepărtarea afișului.