Coreea de Sud introduce roboti gardieni intr-o inchisoare din estul tarii

Apropo.ro / 28.11.2011, 12:41
Coreea de Sud introduce roboti gardieni intr-o inchisoare din estul tarii
Pentru a reduce volumul de munca al gardienilor o inchisoare din Pohang, Coreea de Sud, va testa timp de o luna trei roboti special ganditi sa detecteze comportamentul anormal al detinutilor.

Un grup de cercetatori coreeni, in frunte cu profesorul Lee Baik-Chu de la Universitatea Kyonggi, a dezvoltat roboti care pot detecta comportamentul anormal la detinutilor, patruland prin inchisoare, pentru a usura munca gardienilor.

Robotii, cu o inaltime de 1,5 metri, se vor deplasa mai ales pe timp de noapte, mentinand o legatura directa intre gardieni si prizonieri prin mai multe camere video si senzori de miscare.

Robotii vor intra in functiune incepand cu luna martie a anului 2012, iar gardienii umani vor avea mai mult timp disponibil pentru a se concentra asupra eforturilor de corectie si reabilitare a detinutilor.

Costand aproximativ 850.000 de dolari, cei trei roboti se afla in stadiul de finalizare, profesorul Lee Baik-Chu spunand ca acum se lucreaza la ultimele detalii pentru ca robotul sa „arate mai prietenos” in fata detinutilor.

Coreea de Sud intentioneaza sa devina un lider mondial in robotica, concurand cu tari precum Japonia, explorand din ce in ce mai mult aceasta industrie.