Coreea de Sud va interveni împotriva dependenței de jocuri video

Apropo.ro / 01.02.2012, 11:03
Coreea de Sud va interveni împotriva dependenței de jocuri video
Guvernul Coreei de Sud intenționează să dea o lege conform căreia minorii să nu petreacă mai mult de două ore pe zi în fața monitorului, jucându-se.

Se pare că dependența de jocuri video în Coreea de Sud este o problemă foarte mare, iar autoritățile au decis să intervină cu o lege care să reducă timpul pe care minorii îl petrec în fața monitorului.

Este cunoscut faptul că zeci de milioane de persoane petrec ore întregi în fața calculatorului jucându-se MMO-uri (Massive Multiplayer Online) precum World of Warcraft, Eve Online, Lineage 2 sau jocuri single-player (cu posibilitate de multiplayer) precum Starcraft 2, Call of Duty Modern Warfare 3, Battlefield 3, Skyrim și altele.

Având în vedere faptul că și piața consolelor de jocuri s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, produse precum Playstation 3, Xbox 360, Nintendo DS sau Wii se laudă cu vânzări record de la un an la altul, determinând producătorii de jocuri să se orienteze și pe acest segment.

În rândul gamerilor din întreaga lume, coreenii ocupă poziții fruntașe în clasamente, lucru datorat zecilor de mii de ore petrecute în fața monitoarelor, însă oficialii Coreei de Sud au decis că este cazul să intervină pentru a-i „descătușa” pe copii de calculatoare cu o nouă lege care, cănd va intra în vigoare, le va bloca conturile minorilor care petrec mai multe ore consecutiv jucându-se.

Nu este prima dată când guvernul Coreei de Sud intervine în acest caz, anul trecut dând o lege conform căreia minorii nu au voie să mai acceseze jocurile online după ora 10 seară.