Corel testeaza WordPerfect pentru Linux

Apropo.ro / 05.04.2004, 10:24
Corel testeaza WordPerfect pentru Linux
Corel intentioneaza sa testeze catre sfarsitul acestei luni o versiune Linux a software-ului sau WordPerfect.Un reprezentant al companiei a declarat ca magazinul online al acesteia va incepe sa comercializeze incepand cu 15 aprilie o versiune "proof-of-concept" Linux a

Corel intentioneaza sa testeze catre sfarsitul acestei luni o versiune Linux a software-ului sau WordPerfect.Un reprezentant al companiei a declarat ca magazinul online al acesteia va incepe sa comercializeze incepand cu 15 aprilie o versiune „proof-of-concept” Linux a WordPerfect.

Acest proiect este menit sa determine fezabilitatea dezvoltarii de versiuni viitoare Linux a WordPerfect sau WordPerfect Office, a declarat oficialul Corel.

Anterior, Corel a produs o versiune Linux a WordPeerfect 8, lansata in 1998 si a oferit o versiune transpusa in Linux a WordPerfect 9 in 2000, cand Linux constituia inca o piatra de incercare in strategia largita a companiei.

Anul trecut compania a fost achizitionata de o firma de investitii din San Francisco, pentru suma de 98 milioane $. Compania si-a inchis cateva unitati business si a concediat din angajati, pentru a se concentra asupra a ceea ca noii proprietari considerau a fi cele doua segmente cheie ale afacerii: software grafic si WordPerfect.

In urma cu cativa ani, WordPerfect a avut cateva succese notabile pe piata, cand marii producatori de PC-uri au inceput sa doteze modelele low-and cu acest software, desi aceasta afacere nu a creat un profit prea mare.

Compania intentioneaza sa vanda versiunea 12 a WordPerfect catre sfarsitul acestei luni, promovand unelte si o interfata imbunatatita care o fac similara cu Microsoft Office. Word Perfect concureaza in principal cu StarOffice de la Sun Microsystems si cu OpenOffice.org.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.