Coridele vor fi interzise in Barcelona

Apropo.ro / 26.09.2011, 13:33
Coridele vor fi interzise in Barcelona
In Barcelona a avut loc, duminica, ultima corida. Din 2012, orasul spaniol va spune adio traditiei sangeroase a luptelor cu tauri.

Barcelona si-a luat adio, duminica seara, de la luptele cu tauri.

Interzicerea coridelor, stabilita de Parlamentul regional al Cataluniei, a impartit populatia in doua, iar cei care vor in continuare lupte cu tauri s-au imbrancit cu voluntarii care apara drepturile animalelor. Doar fortele de ordie i-au putut desparti.

Biletele pentru ultima corida din Barcelona s-au vandut pe piata neagra chiar si cu 3.500 euro
. Arena El Monumental ar putea fi transformata in locatie pentru concerte. Aici au cantat in trecut The Beatles si The Rolling Stones.

Taurul a facut ravagii in tribune de pe tare.ro

Luptele cu tauri vor fi interzise de la inceputul anului 2012, insa conducerea Arenei din Barcelona a decis sa le puna capat mai devreme, pentru ca nu adunau suficienti spectatori. De altfel, aceasta era singura arena din toata Catalunia unde se mai tineau asemenea spectacole.

Trei dintre cei mai populari matadori din Spania au ucis in ultima lupta sase tauri. La iesirea din arena, multimea i-a purtat pe brate, infasurati in drapelele Cataluniei si scandand „Libertate”.

Catalunia este a doua provincie spaniola care interzice luptele cu tauri, dupa ce Insulele Canare au facut-o in 1991. Unii spun insa ca politicienii n-ar fi votat de dragul animalelor, ci pentru a fi altfel decat restul Spaniei, de care multi catalani ar vrea sa se desparta.