Corina Bud: “Dau şi eu o mână de ajutor la pregătirea sărmăluţelor, a bucatelor din porc şi a plăcintelor!”

Apropo.ro / 25.12.2014, 09:00
Corina Bud: “Dau şi eu o mână de ajutor la pregătirea sărmăluţelor, a bucatelor din porc şi a plăcintelor!”
Corina Bud face sărbătorile de iarnă la Satu Mare, alături de părinţii ei. De Crăciun, vedeta se răsfaţă cu bunătăţi una şi una şi se laudă că specialitatea ei este cozonacul pe care a învăţat să-l facă singură după reţeta bunicii sale. După sărbători, artista şi-a rezervat şi o binemeritată vacanţă, pe care şi-o va petrece pe pârtie, cu placa de snowboard. Abia aşteaptă!
Foto: Facebook
 
 
– Ce îţi place cel mai mult să faci de sărbători?
 
Sărbătorile cele mai frumoase pentru mine sunt la Satu Mare şi în satul bunicilor, Valea Seacă. De cum ajung acolo, mă copleşesc amintirile sărbătorilor din copilărie. Îmi amintesc că aveam mari emoţii şi mă pregăteam cu multe săptămâni înainte pentru colindat. Repetam cu tata zilnic pe voci „O ce veste minunată” şi „Deschide uşa, creştine” şi abia aşteptam seara colindului. Ne strângeam toţi prietenii şi vecinii din sat şi împreună cu tata luam casele la rând să colindăm. Cea mai mare bucurie pentru noi era să emoţionăm gazdele până la lacrimi, să primim aplauze şi dacă eram norocoşi, nuci şi covrigi. Ajungeam acasă cu obrajii roşiori ca merele şi cu glasul îngheţat şi răguşit de la ger şi efort, dar cu bucuria că i-am colindat pe toţi vecinii şi i-am lăsat cu zâmbete pe chip şi cu mai puţini covrigi în cămară 🙂 Aş vrea să simtă şi Robin farmecul sărbătorilor la ţară şi m-a făcut fericită acum câteva zile când l-am întrebat dacă vrea să mergem acasă la Moş Crăciun, în Laponia, iar el mi-a spus timid: „N-aş vrea să te supăr, dar poate mergem altă dată acolo, acum aş vrea să merg unde mă aşteaptă multă lume, acasă, la Satu Mare”.
 
 
– Tu singură pregăteşti masa de Crăciun?  
 
Eu obişnuiesc să gătesc, îi pregătesc lui Robin mâncăruri sănătoase şi delicioase. Masa de Crăciun însă este una tradiţională şi dacă sunt acasă, la părinţii mei, la Satu Mare, dau şi eu o mână de ajutor mamei şi mătuşilor la pregătirea sărmăluţelor, a bucatelor din porc şi a plăcintelor. Specialitatea mea este cozonacul pe care am învăţat să-l fac de la bunica, iar cuptorul de la ţară îi dă aspectul rumenit care-l făcea irezistibil când eu eram mică. 
 
 
– Ce nu-ţi lipseşte niciodată de pe masa de Crăciun?
 
Sărmăluţele şi cozonacul. 
 
 
Foto: Facebook
 
 
– Care este mâncarea ta preferată de Crăciun? Dar de Revelion?
 
Când sunt cu părinţii mei alături de sărbători, mă bucur de bunătăţile tradiţionale, iar de Revelion nu mă concentrez pe meniuri, ci pe concerte şi comunicare cu publicul meu care mă face foarte fericită fredonandu-mi piesele.  
 
 
– Cum petreceţi Crăciunul şi Revelionul? V-aţi făcut deja planurile în acest sens?
 
După ce am împodobit bradul şi aici, acasă, în Bucureşti, plecăm cu toţii la Satu Mare, la familia mea, să petrecem un Crăciun tradiţional ca în cei mai frumoşi ani ai mei. După Crăciun, încep concertele, aşa că îmi voi începe anul pe scenă, acolo unde eu mă simt fericită şi împlinită, alături de publicul meu. În ianuarie, vom merge pe pârtie, să ne bucurăm de snowboarding. 
 
 
– Unde mergeţi în vacanţa de iarnă?
 
Abia aşteptăm zăpada şi libertatea pe care ne-o dau pârtia şi snowboarding-ul. Îmi lustruiesc deja placa.
 
 
– Ce îţi doreşti anul ăsta de la Moş?
 
Să fim cu toţii, sănătoşi şi bucuroşi că ne avem unii pe alţii. Şi cel mai mult îmi doresc ca cei din jurul meu să fie fericiţi cu ce le pune Moş Crăciun sub brad. 
 
 
Ce îţi doreşti pentru Anul Nou? 
 
În primul rând, sănătate pentru mine şi cei dragi, ştiu că sună a clişeu, însă este esenţială pentru orice facem sau ne dorim. Apoi, mi-aş dori să am un hit internaţional, iar muzica mea să ajungă şi peste hotare, mai ales în Japonia, pentru că ador cultura mangă. O altă dorinţă mare este să pot să-i fac fericiţi mulţi ani de aici înainte pe cei care îmi ascultă muzica. 
 
 
– Care e cel mai frumos cadou pe care l-ai primit vreodată de Crăciun?
 
Primul Crăciun pe care l-am petrecut cu Robin. El s-a născut în noiembrie, iar sărbătorile pe care le-am petrecut în primul lui an de viaţă au fost cel mai frumos cadou pentru mine. 
 
 
– Ţi-ai pregătit deja ţinuta de Revelion? Cum o să arate?
 
Mi-am comandat online o rochie foarte spectaculoasă din metal de la un brand pe care-l poartă Beyonce şi Rihanna. Este o ţinută de concert care cântăreşte câteva kilograme bune. 
 
 
 
 
– Unde concertezi de sărbători?
 
Voi avea în jur de 7-8 concerte în noaptea dintre ani, în Bucureşti şi pe Valea Prahovei. 
 
 
– Care e cea mai mare boacănă pe care ai făcut-o în Ajunul Crăciunului sau în preajma sărbătorilor de iarnă?
 
Îmi plăcea la nebunie să alerg în jurul bradului împodobit şi îmi amintesc că într-un an atât am alergat şi m-am jucat pe lângă brad, că am dărâmat bradul cu totul şi am distrus jumătate din ornamentele şi globurile de Crăciun. Am plâns mult, pentru că mi-era teamă că va vedea Moş Crăciun boacăna şi nu va vrea să-mi mai pună niciun cadou sub brăduţul distrus. Noroc că a reparat mama greşeală, l-a aranjat la loc şi nu au mai fost atât de evidente “pagubele” produse. A! Şi a venit şi Moş Crăciun anul acela! 
 
 
Dana Popa