Corina Moise – Frumuseţe exotică, made in Romania

De: Cătălina Matei / 09.03.2009, 00:00
Corina Moise - Frumuseţe exotică, made in Romania
În serialul de la Antena 1, ”Fetele marinarului”, tînăra actriţă de aproape 24 de ani o interpretează pe marocanca Jamila, cea mai mare dintre fetele lui Amza Trifan. Trăsăturile sale exotice dar şi uşurinţa cu care şi-a rostit replicile în arabă i-au făcut pe mulţi să creadă că este de acolo. Însă Corina este un talent 100% românesc, descoperit de Adrian Pintea şi ”şlefuit” de şcoala de actorie din România.

Frumuseţea exotică a Corinei a fost remarcată prima dată în pelicula ”Roming”, unde a jucat rolul unei ţigănci atrăgătoare, care îşi creştea singură copilul din flori. Acum, în serialul de la Antena 1, tînăra actriţă interpretează o fată din Maroc, Jamila. Însă trăsăturile sale sînt, de fapt, o moştenire de familie…

”Într-adevăr, am avut noroc pînă acum cu aceste trăsături, doar că asta mă încadrează într-o anumită tipologie de personaje, ceea ce nu e rău, deocamdată. Le-am moştenit de la tatăl meu şi le port cu mîndrie pentru că sînt o avere nepreţuită. Străbunicul lui a fost grec, deci rădăcina e destul de îndepărtată, dar a fost o genă puternică, se pare. Mi-ar fi plăcut să semăn puţin şi cu mama. Mai am o soră mai mică. E studentă în anul II la Facultatea de medicină veterinară. Lumea spune că semănăm, pentru că şi ea l-a moştenit pe tata”.

Copilăria şi-a petrecut-o la bunici, în preajma Bucureştiului, cînd visa la ce va ajunge cînd va fi mare: ”Cîte nu visam atunci să devin… Cu fiecare vîrstă altceva. Am început prin a-mi dori să fiu actriţă şi aşa am sfîrşit! Între aceste două momente au fost: perioada cînd îmi doream să fiu educatoare ca mama, apoi medic legist, fără vreo legătură cu ceva, apoi designer vestimentar şi aşa mai departe. Îmi place să cred că cea dintîi a fost chiar chemarea”.

A jucat teatru în trupa liceului, a participat la diverse festivaluri, unde a cîştigat multe premii, însă primii paşi serioşi în teatru i-a făcut o dată cu admiterea la Actorie. Acolo, a fost remarcată de regretatul actor Adrian Pintea, de la care Corina a ”furat” meserie: ”Am învăţat, nu de la el personal, ci văzîndu-l, că nu e deloc rău să fii tot timpul un om bun, cinstit şi cu extraordinar de mult bun simţ, într-o lume în care peste tot auzi că trebuie să fii un pic mai nesimţit şi egoist ca să poţi trăi. Nu e adevărat. Pintea era un exemplu, era un caracter frumos, un actor strălucit, un om blînd şi modest care avea încredere în oameni”.

Fata marinarului

Corinei îi plac provocările, aşa că o atrag rolurile extreme, diferite de personalitatea ei. ”Provocator e să faci ceva ce nu ţi se potriveşte neapărat şi să-l faci cît poţi de bine”, ne lămureşte actriţa. Jamila, per­sonajul său din serialul de la Antena 1, i-a deschis perspectiva spre o altă lume: civilizaţia arabă.

Pentru acest rol, Corina a învăţat cîteva replici în arabă, dar şi în spaniolă. Le-a învăţat atît de bine încît mulţi telespectatori au crezut că este de origine arabă. ”Am avut baftă că mai ştiam limba spaniolă, altfel nu m-aş fi descurcat cu două sarcini atît de grele.

E destul de periculos, poţi foarte uşor să aluneci în penibil dacă nu eşti stăpîn pe ce faci şi ce spui. Eu am avut noroc cu Diana, fata care ne-a fost traducător, care a avut ceva de muncă, dar în final a fost mîndră de mine”.

Pe platoul de filmare, Corina mai are două ”surori”: Crina Semciuc (Alessia) şi Andreea Perju (Vera). ”Pe Crina o cunoşteam din facultate. Pe Andreea, nu. Am fost foarte plăcut surprinsă de Andreea, care nu are studii de actorie! O fată ambiţioasă, puternică şi cu un real talent. Sper să-şi împlinească visul şi să transforme talentul în profesie”.

Dincolo de serialul de la Antena 1, Corina joacă în mai multe piese, la Teatrul Bulandra în ”Orfeu şi Euridice” şi ”Anatomie. Titus. Căderea Romei”, amîndouă în regia lui Alexandru Darie, şi la Teatrul Podul, în ”Trenscentral”, regizat de Cristian Balint.

Debut la TV

Corina este născută pe 12 iunie 1985 şi a absolvit UNATC-ul la clasa profesorului Florin Zamfirescu. Pînă la ”Fetele marinarului”, singura experienţă în televiziune a Corinei a fost un rol episodic în serialul ”Daria, iubirea mea”.

Fetele marinarului – Luni – Joi, 22.00, Antena 1