Corjova- Retragerea obligata a fortelor transnistrene si moldovene

Apropo.ro / 04.06.2007, 10:38
Corjova- Retragerea obligata a fortelor transnistrene si moldovene
Militia transnistreana, care a inconjurat sectia de vot din satul Corjova, o localitate de pe malul stâng al Nistrului, subordonata Chisinaului, a fost obligata de Comisia Unificata de Control (CUC) sa se retraga din localitate, transmite BASA-press. Dupa dezbateri de câteva ore,

Militia transnistreana, care a inconjurat sectia de vot din satul Corjova, o localitate de pe malul stâng al Nistrului, subordonata Chisinaului, a fost obligata de Comisia Unificata de Control (CUC) sa se retraga din localitate, transmite BASA-press.

Dupa dezbateri de câteva ore, comisia a decis si retragerea celor 20 de reprezentanti ai fortelor de ordine din Republica Moldova, care intervenisera pentru aplanarea conflictului.

Circa 200 de militieni transnistreni au ocupat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, situat în satul Corjova, raionul Dubasari, în incinta caruia era amplasata sectia de vot 15/5, argumentând ca satul face parte din regiunea separatista. Procesul electoral a fost astfel periclitat, iar populatia din aceasta localitate a fost intimidata.

Mediafax