Cornel Otelea achitat

Apropo.ro / 21.12.2001, 08:27
Cornel Otelea achitat
Fostul comandant al Clubului Sportiv Steaua Bucuresti, Cornel Otelea, a fost achitat, joi, de magistratii Curtii Supreme de Justitie care au considerat ca nu se face vinovat de prejudicierea clubului cu 1,8 milioane de dolari. Decizia CSJ poate fi contestata la aceeasi instanta, aceasta

Fostul comandant al Clubului Sportiv Steaua Bucuresti, Cornel Otelea, a fost achitat, joi, de magistratii Curtii Supreme de Justitie care au considerat ca nu se face vinovat de prejudicierea clubului cu 1,8 milioane de dolari.

Decizia CSJ poate fi contestata la aceeasi instanta, aceasta urmand insa a fi solutionata in complet de noua judecatori.

In rechizitoriu se preciza ca, la sfirsitul anului 1996, seful Inspectoratului Control Financiar de Gestiune al Ministerului Apararii Nationale a ordonat efectuarea unui control la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, ocazie cu care, printre altele, s-a gasit si un contract de transfer al jucatorului Ilie Dumitrescu la clubul Tottenham Hotspur, nedatat si neinregistrat in evidenta clubului din anul 1994, cind s-a incheiat si care avea inscrisa, de mina, ca valoare suma de 2,5 milioane de dolari in loc de 4,3 milioane de dolari, cit era valoarea reala a transferului lui Dumitrescu.

Cu privire la transferul jucatorului de fotbal Ilie Dumitrescu de la C.S.A Steaua Bucuresti la clubul de fotbal Tottenham Hotspur din Anglia, Cornel Otelea a declarat anchetatorilor: „Dupa mai multe runde de negocieri, in care s-a urmarit valoarea neta a contractului pentru Clubul Steaua, la incheierea discutiilor, s-a convenit ca, Steaua sa beneficieze de 2,5 milioane de dolari, suma ce a satisfacut pretentiile clubului si a acoperit investitiile facute in jucatorul Ilie Dumitrescu, la care se adauga contractul jucatorului negociat, separat de acesta, cu reprezentantul clubului Tottenham Hotspur si comisioanele pentru persoanele ce au contribuit la definitivarea contractului”.

Anchetatorii precizeaza in rechizitoriu ca respectivul contract dintre C.S.A „Steaua” si F.C.Tottenham Hotspur, prin care s-a convenit transferarea jucatorului Ilie Dumitrescu, nu poarta stampila clubului de fotbal englez si nu se poate stabili locul si data incheierii documentului.

„Pentru diferenta de 1,8 milioane de dolari recunoscuta de Cornel Otelea ca diferenta intre cheltuielile efectuate de Clubul Tottenham Hotspur si incasarile efectuate de Clubul Steaua, nu se poate determina cu exactitate tara unde s-a efectuat plata, cu toate ca in acest sens am identificat in timpul cercetarilor o corespondenta cu partea engleza, prin care invinuitul roaga ca plata sumelor sa se faca lui Mons August Fuch la S.B.S. Bank”, se arata in rechizitoriu.

Cornel Otelea a ocupat functia de comandant al clubului Steaua pina in 1 iulie 1997, cind a fost inlocuit cu Cristian Gatu
Sursa:www.mediafax.ro