Corpul unei bolnave de cancer, conservat prin criogenie

De: Gabriela Voicu / 22.01.2013, 10:56
Corpul unei bolnave de cancer, conservat prin criogenie
În luna august a anului trecut, tânăra Kim Souzzi (23 de ani) a aflat că suferea de cancer și că mai avea câteva luni de trăit. Ea a cerut ajutor pe internet pentru a-i fi îndeplinită ultima dorință.

În luna august a anului trecut, tânăra Kim Souzzi (23 de ani) a postat un mesaj pe Reddit care a impresionat întreaga lume.

Fata, diagnosticată cu o tumoare fatală la creier, mai avea de trăit între șase și zece luni și a cerut ajutorul internauților pentru ca trupul ei să fie conservat prin criogenie.

Souzzi a murit săptămâna trecută, iar pe 17 ianuarie trupul ei a fost înghețat cu succes.

„Din păcate, cel mai interesant lucru pe care l-am făcut a fost să mă îmbolnăvesc de cancer atât de tănără” spunea Souzzi în august.

În prezent, trupul ei criogenizat se află la sediul Fundației Alcor pentru Prelungirea Vieții. Ea va rămâne acolo până când „reanimarea” sa va fi posibilă din punct de vedere științific.

Procedura de înghețare a corpului costă 70.000 de dolari. Souzzi, diagnosticată cu glioblastom multiform, era fascinată de criogenie și cu puțin timp înainte să moară văzuse un episod din serialul „SeaQuest” în care era abordată această temă. „Sunt uimită că așa ceva este posibil în vremurile noastre”, spunea tânăra.