Cosmin Cernat – Joacă la dublu

De: Cătălina Matei / 02.03.2009, 00:00
Cosmin Cernat - Joacă la dublu
La doi ani de Kanal D, şeful departamentului sport se pregăteşte să fie tătic a doua oară. Monica Iagăr, partenera sa de viaţă, îi va dărui în curînd lui Cosmin încă o fetiţă. Deşi ”joacă” la dublu, vedeta Kanal D îşi doreşte şi alţi copii: ”3-4, să fie casa plină!”.

– Doi ani de Kanal D, două fete… în curînd! Ai vreo predilecţie spre cifra doi?
Nu, nicidecum. Cifra care mi-a purtat noroc este 13, căci m-a urmărit toată viaţa: am jucat cu numărul 13, sînt născut pe strada Badea Cîrţan numărul 13, după planul mamei trebuia să fiu născut pe 13, dar, din “greşeală”, am fost născut pe 12, Ayana trebuia să se nască pe 13, dar nu au vrut asistenta şi cu Monica şi s-a născut pe 14…

– Eşti superstiţios? Care este numărul tău norocos?
Cînd jucam baschet, eram su­perstiţios, întotdeauna îmi pu­neam ciorapul stîng şi apoi dreptul, mă încălţam cu gheata stîngă şi apoi cu dreapta, şi mă încheiam la piciorul stîng şi apoi la dreaptul. Stîngul era piciorul de bătaie pe care săream şi trebuia să fie cel norocos. Evident, numărul norocos e 13.

– Cît de mult s-a schimbat viaţa ta în cei doi ani de Kanal D?
Au fost foarte multe lucruri fru­moase trăite în aceşti doi ani, începînd cu lansarea de la Palatul Par­­lamentului, cu spectacolul de acolo; apoi momentul în care am ”luat” fotbalul, apoi emisiunile de sport, oamenii pe care i-am cu­noscut prin intermediul şefilor mei de aici – am fost la Istanbul, unde am întîlnit oameni de mare valoare şi de calitate profesională.

– Te-ai mai întoarce la divertisment?
Întotdeauna, fără nici un fel de emoţii, dar depinde foarte mult de format. Nu mai am disponibilitatea să fac greşeli pe care, în trecut, le-am făcut poate şi forţat de situaţie. Divertismentul este un lucru foarte bun şi, atît timp cît în 2000 făceam o emisiune care avea nişte audienţe uluitoare şi am cunoscut succesul în divertisment, nu mai pot accepta uşor orice format. Am făcut toate tipurile de prezentări – de la festivaluri la Revelioane sau emisiuni la televiziunea publică, am trecut prin foarte multe genuri, dacă nu prin toate.

Prinţesele lui tati

– Cum comentează Ayana apariţiile tale la televizor?
Pe ea nu o prea interesează chestia asta. Din cînd în cînd, se mai uită, mai ales cînd îmi cumpăr ceva nou de îm­brăcat. De exemplu, mi-am luat acum o cravată mov, cu batistă şi bu­­­toni, şi se uită să vadă dacă o port şi cum dă la televizor. E curioasă une­ori cu ce mă îmbrac, în rest nu o interesează.

– Am înţeles că are o mulţime de activităţi sportive. Ce sporturi practicaţi împreună?
Mergem împreună la patinoar, am învăţat să patinez de dragul ei. Trebuie să îmi iau acum role ca să mă duc cu ea în parc, ăsta este următorul pas. {i la schi mergem, ea se dă, iar eu mai mult privesc. În perioada caldă, mergem la călărie.

– Cum a reacţionat cînd a aflat că va avea o surioară?
Nesperat de bine. Mă aşteptam la o reacţie de gelozie, însă se pare că este destul de mare şi aşteaptă mai întîi să vadă. În prima fază, e dispusă să ofere şi să dăruiască. Cu puţină înţelepciune din partea părinţilor, toate problemele se pot rezolva.

– Şi cînd va apărea mica prinţesă? I-aţi ales deja un nume?
Undeva la jumătatea lunii martie, încă nu ştim sigur. Co­piii vin cînd hotărăsc ei sau, mai bine zis, Dum­nezeu. O va chema Maya Mihaela.

Răsfăţatul fetelor

– Cum te răsfaţă fetele tale, Monica şi Ayana?
Nu ştiu. Întrebaţi-le pe ele. Acum, Ayana este într-o perioadă foarte drăguţă în care are grijă de mine, mă aşteaptă de la serviciu, mă întîmpină la uşă, îmi pune masa. Nu ştiu cît o să dureze, sper să o ţină cît mai mult.

– Îţi doreşti şi un băiat?
Da, mi-aş dori să am şi un băiat. De fapt, să am 3-4 copii, să fie casa plină.

– Pînă la urmă, tu şi Monica vă veţi oficializa relaţia?
E posibil, nu zic nu.

– Care sînt cele mai mari realizări ale tale?
Fetele mele, restul sînt tre­cătoare.

Ştiri sport – luni – vineri, 18.55, Kanal D