Cosmin Moți: Dumitru Dragomir a vazut alt meci

Apropo.ro / 22.10.2005, 13:03
Cosmin Moți: Dumitru Dragomir a vazut alt meci
Fundașul Cosmin Moți a declarat ca președintele LPF, Dumitru Dragomir, a vazut alt meci decât cel dintre Dinamo și Heerenveen, dupa ce șeful ligii a spus la finalul jocului de joi ca formația dinamovista a fost "o echipa de desculți", iar pe Heerenveen

Fundașul Cosmin Moți a declarat ca președintele LPF, Dumitru Dragomir, a vazut alt meci decât cel dintre Dinamo și Heerenveen, dupa ce șeful ligii a spus la finalul jocului de joi ca formația dinamovista a fost „o echipa de desculți”, iar pe Heerenveen ar fi putut sa o învinga și FC Vaslui.

„Dinamo a fost o echipa de desculți, iar pe Heerenveen o batea și Vasluiul. Nu știu ce s-a întâmplat, s-au speriat și nu au știut sa stea în ghete”, declarase Dumitru Dragomir, joi, la finalul întâlnirii dinbtre Dinamo și Heerenveen, scor 0-0, contând pentru etapa I a grupei F a Cupei UEFA.

Moți s-a aratat contrariat de declarația președintelui LPF. „Nu cred ca afirmația domnului Dragomir are acoperire. Înseamna ca dânsul a vazut alt meci. Heerenveen e o echipa care a știut ce a vrut în meciul cu noi. A venit sa se apere, sa ia un punct și a reușit”, a spus, vineri, Moți.

Florentin Petre nu împartașește nici el parerea președintelui LPF. „Asta este parerea lui, e normal sa o aiba, ca om de fotbal, dar eu nu o împartașesc, pentru ca nu este adevarat. Norocul ne-a lipsit în meciul cu Heerenveen, pentru ca am avut faze de poarta din care puteam sa marcam, iar adversarii, în a doua repriza, nici nu au ajuns la poarta noastra. Daca marcam un gol, poate le mai dadeam câteva. Important era sa înscriem un gol. N-a fost sa fie, pentru ca am avut ghinion”, a spus Petre.

Despre afirmația lui Dumitru Dragomir referitoare la faptul ca și FC Vaslui ar fi învins formația olandeza, Petre a apreciat ca aceasta comparație este deplasata: „Nu ar trebui sa mai facem comparații din acestea, pentru ca deja e prea mult. Probabil ca daca juca o echipa de prin divizia C, tot la fel facea domnul Dragomir. El este dinamovist și probabil își dorea mai mult de la noi, din aceasta cauza a facut aceste declarații”.

Capitanul dinamovist considera normala atitudinea spectatorilor care i-au fluierat pe jucatori spre finalul partidei cu Heerenveen. „Lumea s-a obișnuit ca noi sa câștigam, sa marcam goluri multe, sa facem spectacol, iar aseara, prin minutul 80, spectatorii ne fluierau pentru ca nu marcasem. E normal sa se întâmple așa. Lumea așteapta foarte multe de la noi, dar, repet, joi seara am avut ghinion”, a conchis Petre.

Despre șansele de calificare în primavara europeana, Florentin Petre considera ca acestea nu s-au diminuat dupa rezultatul din meciul cu Heerenveen. „Șansele noastre de a ne califica nu s-au diminuat, chiar daca am pierdut doua puncte. Trebuie sa acceptam realitatea, iar pe viitor sa nu mai facem greșelile pe care le-am facut. Niciodata un meci nu se poate compara cu altul. Cu Everton nimeni nu ne dadea vreo șansa și le-am dat cinci goluri. Punctele se pot câștiga oriunde, chiar și la Marseille”, a declarat Petre.

Aceasta parere a fost împartașita și de Cosmin Moți: „Nu mi-am facut calcule înca, dar mergem sa câștigam la Sofia și putem sa batem chiar și în Franța. Nimic nu este imposibil. Ne jucam șansele în continuare și așa cum toata lumea ne credea favoriți în meciul cu Heerenveen și am facut egal, la fel se poate întâmpla și cu ȚSKA Moscova, și cu Marseille”.

Jucatorii echipei FC Dinamo au intrat, vineri, în cantonament la Saftica pentru meciul cu Sportul Studențesc, care va avea loc duminica, pe stadionul din Regie. „Va fi un meci destul de greu, cu o echipa destul de dificila, poate singura care atunci când joaca cu echipele mari din București nu se apara, iar acest lucru ne convine. Decât sa stea cu 10 oameni în careu, e mai bine sa joace fotbal”, este de parere Moți, în timp ce Florentin Petre privește jocul cu Sportul ca „un meci în care Dinamo trebuie sa câștige”. Capitanul dinamovist a dezvaluit ca și-ar dori un rezultat de egalitate în derbiul etapei, Rapid – Steaua.

Partida Sportul Studențesc – Dinamo, contând pentru etapa a X-a a Diviziei A, va avea loc duminica, de la ora 15.00.

Mediafax