Cosmin Savu îşi trimite fiica la studii în străinătate

Apropo.ro / 18.03.2012, 06:00
Cosmin Savu îşi trimite fiica la studii în străinătate
Deşi iubeşte această ţară şi o vizitează mult în vacanţe, Cosmin Savu, corespondentul Ştirilor PRO TV de la ”România, te iubesc!”, recunoaşte că îşi doreşte ca fetiţa sa să studieze în America.

– Ce reacţii ai primit în urma difuzării anchetei Poligonul cu vile?
Cei vizaţi s-au dat la fund sau au preferat să se ascundă în coconii lor asemeni viermilor de mătase. Doar că ei n-o să se transforme niciodată în fluturi. În rest, telespectatorii noştri, oamenii de bună credinţă au avut aceeaşi reacţie ca şi noi. De indignare.

– Cum îţi petreceţi timpul cu fetiţa ta, Riri? Ce spune atunci când te vede la televizor?

Pentru că nu sunt în fiecare zi lângă ea, atunci când ne vedem suntem nedezlipiţi. Şi când mănâncă, şi la locul de joacă sau când se uită la desene. Avem şi o vorbă „a cui eşti tu?”, iar răspunsul invariabil este „a lui tata!”. Este îndrăgostită de poveştile cu prinţi şi prinţese, pe care de multe ori le interpretează singură – este prinţesa adormită care aşteaptă sărutul care s-o trezească după ce-a mâncat mărul otrăvit, este mica sirenă care înoată în jurul patului sau frumoasa care şi-a pierdut pantoful. Ce mai, e o mică actriţă ce joacă în love story-uri sau în drame impresionante. Dansăm ore întregi, iar pe oliţă trebuie să aibă musai microfonul pentru o mai bună reprezentaţie. Este deja dependentă de internet, aşa că ne luptam pentru accesul la calculator pe care încercam să i-l dozăm. Acum se acomodează cu grădiniţa şi îi e destul de greu. Mai ales că deşi nu ştie toate cuvintele în română, trebuie să exerseze şi germana. Aşa că, pe lângă cuvintele inventate de ea, încercăm să ne înţelegem într-o amuzantă română-săsească.

– Ce ţi-ai dori să schimbi în această ţară pentru ca fetiţa ta să spună peste ani România, te iubesc?
Este atât de greu şi atât de mult. În vacanţe ne plimbăm foarte mult prin ţară. Şi ne place. Iubim drumurile de munte, cetăţile medievale din Ardeal şi timpul petrecut la bunici în Sibiu şi Braşov. Dar cu toată sinceritatea trebuie să vă spun că avem o înţelegere cu naşii ei şi cu fratele meu care stau dincolo de Ocean. Atunci când Riri o să fie pregătită, studiile şi le va face acolo. Şi, probabil că aşa va iubi mai tare România şi va fi mai pregătită pentru ea…

România, te iubesc, duminică, 18.00, Pro TV