Cosmina Dobrotă şi Marcela Roibu – Două verişoare în luptă pentru primarul din State de România

Apropo.ro / 20.07.2009, 00:00
Cosmina Dobrotă şi Marcela Roibu  - Două verişoare în luptă pentru primarul din State de România
Cosmina Dobrotă îi dă viaţă Maricicăi, fosta servitoare din casa Dumbravă, îmbogăţită în urma unei moşteniri. Proaspăt parvenită, încearcă să-i găsească un tată fetiţei ei şi cel mai bun în acest rol crede că ar fi primarul Popeangă. Ea îi dă o mînă de ajutor şi verişoarei de la Moldova, Leana, nemăritată şi venită la Bucureşti să facă carieră. Întîmplarea face ca ele să ajungă să se lupte pentru atenţia aceluiaşi bărbat, nimeni altul decît primarul din serialul de comedie “State de România”, difuzat din toamnă la PRO TV.

Cosmina Dobrotă
”Maricica e şansa mea de a arăta cît de mult îi iubesc pe moldoveni”

În 2006, a terminat Facultatea de teatru şi imediat a participat la un casting pentru serialul “Iubire ca în filme”. Aşa a ajuns să joace rolul Petruşa, servitoarea timidă a Elvirei Varga (interpretată de Cătălina Mustaţă). În următorul an, a primit rolul Maricicăi din megasuccesul “Inimă de ţigan”, fata în casa lui Gigi Dumbravă, moldoveancă, rea de gură, dar cumsecade.

“Am ştiut că acest personaj face parte din mine, eu fiind născută în Galaţi. L-am considerat şansa mea de a arăta cît de mult îi iubesc pe moldovenii mei, cu felul lor de a fi mereu optimist, cu limbajul lor plastic, cu acel bun simţ caracteristic, dar şi orgolioşi şi hotărîţi atunci cînd e vorba de treabă”, povesteşte Cosmina Dobrotă. “Atunci cînd am filmat prima secvenţă în rolul Maricica, îmi suna în minte cîntecul . Pentru mine, acesta a rămas cîntecul Maricicăi, care mă binedispune de fiecare dată cînd îl ascult”.

De-a lungul celor doi ani, în care s-au turnat “Inimă de ţigan” şi “Regina”, Maricica a gătit o grămadă de poale-n brîu, a plîns şi s-a bucurat alături de familia Dumbravă. “Dar mîndria ei cea mai mare rămîne expresia , de care are de gînd să profite din plin în noul serial de comedie, ”.

În “State de România”,
se bucură de bogăţie

În noul serial, avocatul Dinu îi lasă o moştenire, aşa că fata veselă devine din servitoare stăpînă în propria ei casă. “Dorinţa cea mai mare rămîne să găsească un soţ, atît ei cît şi tuturor femeilor din jur. Totul pare să meargă foarte bine pînă cînd planurile îi sînt date peste cap de Leana, verişoara din Republica Moldova”, dezvăluie Cosmina, care a ajuns actriţă… dintr-o întîmplare.

Actriţă în cinci minute

“Mama voia să mă facă profesoară, iar tata – notar. Eu îmi doream să fiu artistă. Am ascultat-o pe mama şi am fost admisă la Facultatea de Litere de la Iaşi. Aşteptam liniştită să înceapă şcoala. Într-o zi, un prieten drag mi-a spus: ”. În cinci minute, mi-am făcut bagajul şi am devenit studentă a Universităţii Hyperon, secţia Actorie.Tata a ştiut timp de doi ani că sînt studentă la Drept, aşa că într-un fel am ascultat şi de el…”, spune actriţa, pe care o vom vedea din toamnă la PRO TV.


Marcela Roibu
Verişoara Leana suferă fără bărbat

Drumul ei pînă la serialul de comedie “State de România” seamănă cu al multor actori începători. A fost la mai multe castinguri, pînă într-o zi, cînd a primit un rol în comedia romantică ”Îngeraşii”. ”De atunci, viaţa mea s-a schimbat şi simt că trăiesc o poveste”, spune Marcela Roibu. De la “Îngeraşii” la ”State de România” a fost doar un singur pas. Leana, personajul pe care o să-l vedem din toamnă la PRO TV, este o tînără domniţă venită de la Chişinău, care are o mare durere. A ajuns la vîrsta de 23 de ani şi este nemăritată! Acesta este de fapt scopul vizitei la verişoara Maricica. “Aceasta o primeşte în casa ei cu braţele deschise şi încearcă să o înveţe tot ce ştie ca să ajungă o doamnă”, spune actriţa Marcela Roibu, care speră ca “State de România” să-i îndeplinească visul de a-i da replica lui Gheorghe Visu.

Dacă îi va da sau nu replica celebrului State, vom vedea. Cert e că Marcela Roibu şi-a împlinit deja un vis – care a apărut cînd era în clasa a III-a. “Atunci am spus o poezie în faţa clasei. Am simţit cum toţi colegii m-au ascultat cu sufletul la gură şi că versurile pe care le rosteam ajungeau la sufletele lor. După oră, profesoara de română mi-a spus că ar trebui să mă fac actriţă. De atunci, am trăit pentru acest vis”.