Cosmina Păsărin: Nicio cină romantică fără vin roşu!

De: Mioara Tronaru / 06.04.2011, 12:49
Cosmina Păsărin: Nicio cină romantică fără vin roşu!
Vedeta Antenei 2 foloseşte reţetele preluate de la mama sa, nu refuză niciodată o plăcintă cu fructe, iar atunci când pregăteşte o cină romantică are grijă să nu-i lipsească vinul roşu. Şi pentru că este o mare consumatoare de fructe şi legume, Cosmina Păsărin ne recomandă supa cremă de sparanghel.

Deşi are un program destul de încărcat, Cosmina îşi timp şi pentru
gătit: „Îmi place să mă răsfăţ preparând diverse reţete învăţate de
la mama mea. În general, reţetele nu dau greş dacă le urmezi
întocmai, însă mai am momente când îndrăznesc şi adaug după bunul
meu plac tot felul de condimente sau ingrediente care, într-un
final, întregesc reţeta”. Cât despre dulciuri, Cosminei îi plac
bomboanele cu nucă de cocos, prăjiturile cu multă ciocolată, cu
cremă de caramel sau cu nuci. Şi nu refuză niciodată placintele cu
fructe! Iar când vine vorba de dragoste, vedeta Antenei
2
ştie exact cu să-şi răsfeţe iubitul de origine arabă: „Îi
pregătesc mâncăruri simple, dar foarte sănătoase: salate, tarte cu
somon, bruschete,etc”. De altfel, o cină romantică ar trebui să
aibă următoarele ingrediente: dragostea, apoi vinul roşu şi
mâncarea delicioasă.


Supă cremă de sparanghel

Ingrediente: sparanghel, smântână, puţina făină, ceapă, pătrunjel,
mărar.
Mod de prepare:
Se spală sparanghelul, se taie vârfurile cam 2-3 cm şi se pun la
fiert în apa cu sare.
În altă oală, se pun în doi litri de apă rece ceapa şi resturile de
sparanghel. Când sunt bine fierte, se pasează manual sau cu mixerul
(blenderul). Între timp, smântâna se amestecă cu făina şi se adaugă
supa în care au fiert bucăţile de sparanghel şi care a fost
strecurată. Se pun la foc mic şi se adaugă, la final, verdeaţa
tocată fin.